Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάθε εργαζόμενος, ένας μαχητής της ειρήνης

Κάθε εργαζόμενος πρέπει να γίνει μαχητής της ειρήνης, ενεργός κατήγορος του πολέμου και αυτών που τον κάνουν, πρωταγωνιστής κάθε δραστηριότητας ενάντια στη βάρβαρη δολοφονική επίθεση των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας!

Αυτό είναι το μήνυμα της χτεσινής σύσκεψης δεκάδων συνδικαλιστών και σωματείων της Αθήνας, την οποία συγκάλεσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με σκοπό να εξεταστούν οι αντιπολεμικές πρωτοβουλίες του Μετώπου, ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς και ο τρόπος υλοποίησης του προγραμματισμού του.

Ολοι οι ομιλητές κατέστησαν σαφές ότι το ΠΑΜΕ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου η εργατική τάξη της χώρας μας να αντιταχθεί με όλες της τις δυνάμεις στον όλεθρο της "νέας τάξης πραγμάτων" και στο αιματοκυλίσμα των Βαλκανίων.

Για το σκοπό αυτό, οι προσπάθειες του ΠΑΜΕ θα επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς στόχους:

  • Στην πραγματοποίηση της βδομάδας αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής δράσης με πολύμορφες κινητοποιήσεις από τις 24 μέχρι τις 30 Απρίλη.
  • Στην πραγματοποίηση της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί, η οποία θα πάρει έντονα αντιπολεμικό χαρακτήρα με πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικανική πρεσβεία.
  • Στην προσπάθεια να παρθεί απόφαση από τις διοικήσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για αντιπολεμική πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 23 Απρίλη, μέρα των "γενεθλίων" του αιματοβαμμένου ΝΑΤΟ.

Ομως, οι αντιπολεμικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ δε σταματούν εδώ. Ο Γ. Μαυρίκος,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, τόνισε στην εισήγησή του, ότι τα συνδικάτα όλης της χώρας καλούνται να στείλουν αντιπροσωπείες που θα συμμετάσχουν στις ανθρώπινες αλυσίδες προστασίας στόχων. Στις 24 Απρίλη πραγματοποιείται συγκέντρωση στο φυλάκιο των Ευζώνων στα σύνορα με τα Σκόπια. Σε αυτό εξετάζεται και η συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών της Λάρισας, ενώ έγινε προτροπή να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από την Αθήνα και δηλώθηκε από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ότι θα έχουν πολυάριθμη παρουσία. Πρόσθεσε ακόμα ότι θέση του ΠΑΜΕ είναι "Κανείς Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας μας".

Ο Π. Σοφός,γγ του ΕΚΑ, τόνισε ότι "η δράση του ΠΑΜΕ θα κρίνει την αντιπολεμική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας", προσθέτοντας ότι το καθήκον που αναλαμβάνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι σοβαρό και απαιτεί να μπουν στη δράση όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, που μπορεί σε άλλα ζητήματα να είχαν και διαφορετικές προσεγγίσεις παλιότερα.

Ο Ν. Ζώτος,από την ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι τα σωματεία των εκπαιδευτικών μπορούν να στείλουν αντιπροσωπείες για ανθρώπινες αλυσίδες σε σχολεία που βομβαρδίζονται, οι υγειονομικοί σε νοσοκομεία και άλλοι κλάδοι σε αντίστοιχους χώρους.

Ο Γ. Σκιαδιώτης,από το ΕΚΑ, τόνισε ότι πρέπει να ενταθεί η έκφραση συμπαράστασης από τα σωματεία. Την επέκταση της αντιπολεμικής δράσης των συνδικαλιστών και στους τόπους που μένουν οι συνδικαλιστές πρότεινε ο Πολ. Τσίρκας από τη ΔΕΗ, ενώ η Χρ. Τσεντούρου,από τους κλωστοϋφαντουργούς, σημείωσε ότι ανακοινώσεις, μηνύματα από τα μεγάφωνα των σωματείων, τραπεζάκια σε χώρους μαζικής διέλευσης κόσμου στην Αθήνα, είναι μερικά από τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ