Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεκαήμερες αντιπολεμικές εκδηλώσεις

Δεκαήμερες εκδηλώσεις για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Οι εκδηλώσεις θα έχουν ταξικό, αγωνιστικό εργατικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, για να εκφραστεί η ομόθυμη αντίθεση των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού για το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και να καταδικαστεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που μπλέκει την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες, εκτός των συνόρων της.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της διοίκησής του, καλεί τη ΓΣΕΕ να αποφασίσει πανελλαδική απεργία για τις 23 του Απρίλη, διοργανώνοντας την ίδια μέρα αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα. Σε περίπτωση που η πρότασή του δεν εγκριθεί από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΛ θα διοργανώσει αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Λάρισα.

Επίσης, επί μια βδομάδα, από τη Δευτέρα 26/4 μέχρι και την Παρασκευή 30/4, το ΕΚΛ κηρύσσει καθημερινά στάση εργασίας για μία ώρα στους χώρους εργασίας, όπου θα γίνονται ομιλίες και εκδηλώσεις. Την Πέμπτη 29/4 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο - συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου και την επομένη μέρα θα προβληθεί κινηματογραφική ταινία στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία του ΕΚΛ με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λάρισας.

Φυσικά ταξικό αγωνιστικό, αλλά και αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο θα έχει και η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετάσχει στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πολύκαστρο, ενώ αποφασίστηκε και η αποστολή συνδικαλιστών του ΕΚΛ στη Γιουγκοσλαβία, για να συμμετάσχουν στις ανθρώπινες αλυσίδες στα εργοστάσια που βομβαρδίζονται από το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ