Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αρνούμαι" του ναύτη κόντρα στο "δέχομαι" των "μούτσων"

Αρνούμαι να πολεμήσω υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και να συμμετέχω στο αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού, είπε ο ναύτης Νίκος Γαρδίκης. Ενα "αρνούμαι" εξ ονόματος των στρατευμένων παιδιών της Ελλάδας και όλου του ελληνικού λαού, κόντρα στο "δέχομαι" των κυβερνώντων.

  • Ενα "αρνούμαι" της λογικής, κόντρα στο "δέχομαι" της παραφροσύνης. Λογικός είναι ο σκεπτόμενος και ενεργών υπέρ της ειρήνης και της ζωής. Παράφρων είναι ο συνεργός στον πόλεμο υπέρ των δολοφόνων μικρών παιδιών, των εμπρηστών χωρών και των εξολοθρευτών λαών.
  • Ενα "αρνούμαι" της συνείδησης, κόντρα στο "δέχομαι" της ασυνειδησίας. Ευσυνείδητος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται τον έξω κόσμο σε σχέση με το "εγώ" του και πράττει με συνείδηση της ηθικής και του χρέους. Ασυνείδητος είναι αυτός που διαχωρίζει το "εγώ" του από τη συνείδηση κι ενεργεί, αδιαφορώντας για την ηθική αξία ή απαξία των πράξεών του.

* Ενα "αρνούμαι" της αξιοπρέπειας κόντρα στο "δέχομαι" της αναξιοπρέπειας. Αξιοπρεπής είναι ο άξιος, ο ευγενής, ο περήφανος, που πράττει το "πρέπον" και "δίκαιον". Αναξιοπρεπής είναι ο ανάξιος, ο αγενής, ο χαμερπής, που πράττει το "απρεπές" και το "άδικον".

* Ενα "αρνούμαι" του θάρρους της ενσυνείδητης απειθαρχίας, κόντρα στη δειλία της άκριτης υπακοής. Απείθαρχος σε παράνομες και ανήθικες διαταγές είναι ο νουνεχής, ο υψηλόφρων και ο γενναίος. Υπάκουος στο λάθος και στο άδικο είναι ο άνοος, λιγόψυχος και φυγόστρατος.

* Ενα "αρνούμαι" του πατριωτισμού, κόντρα στο "δέχομαι" της πατριδοκαπηλίας. Πατριώτης είναι ο αγνός κι αδόλευτος υπερασπιστής των συνόρων της γης των πατέρων. Πατριδοκάπηλος είναι ο εκμεταλλευτής της ιδέας της πατρίδας για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών κι αλλότριων συμφερόντων.* Ενα "αρνούμαι" του διεθνισμού, κόντρα στο "δέχομαι" του εθνικισμού. Διεθνιστής είναι ο ειρηνιστής, ο υπηρέτης της συνεργασίας των εθνών και της συναδέλφωσης των λαών. Εθνικιστής είναι ο φιλοπόλεμος, ο ξενόφοβος, ο ρατσιστής.

Ο ναύτης Νίκος Γαρδίκης είναι ο λογικός, ο ευσυνείδητος, ο αξιοπρεπής, ο θαρραλέος, ο πατριώτης, ο διεθνιστής Ελληνας. Κι αυτόν τον ναύτη του "αρνούμαι", θέλουν να κηρύξουν "λιποτάκτη", οι "μούτσοι" του "δέχομαι".

Ποιοι είναι οι κυβερνώντες "τιμητές" και "τιμωροί";

Οι παράφρονες,που σέρνουν την Ελλάδα σ' ένα άδικο πόλεμο, ο οποίος απειλεί να βάλει πυρκαγιά σ' όλα τα Βαλκάνια, να κάψει και την πατρίδα μας.Οι ασυνείδητοι,που δε συγκινούνται, βλέποντας τις ερειπωμένες πολιτείες της Γιουγκοσλαβίας, "σπαρμένες" με διαμελισμένα κορμιά αθώων παιδιών, ανυπεράσπιστων γυναικών και ανήμπορων γερόντων.

Οι αναξιοπρεπείς,που συμπεριφέρονται σαν "πόρνες" των ιμπεριαλιστών, πουλώντας τους, για "πέντε παράδες", το κορμί και την ψυχή της Ελλάδας.

Οι υπάκουοι,που στέλνουν τα στρατευμένα παιδιά μας έξω από τα σύνορα, κρέας στα κανόνια του πολέμου.

Οι δειλοί,που κρύβονται πίσω από τις πλάτες των δολοφόνων και βολεύονται στα καταγώγια του φόβου τους.

Οι πατριδοκάπηλοι,που φωνάζουν "πρώτα η Ελλάδα" κι εννοούν "πρώτα το ΝΑΤΟ" και "πάνω απ' όλα η πάρτη τους".

Οι εθνικιστές,που μιλούν για "Μεγάλη Ιδέα" και "Ισχυρή Ελλάδα", αλλά μικραίνουν το μπόι της χώρας μας, μετατρέποντάς τη σε "τρεμάμενο σπουργίτι" μπροστά στην απειλή της Τουρκίας και σε "κουβερνάντα" των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, με τη φωνή του ναύτη Νίκου Γαρδίκη, δηλώνουν: Είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπιστούμε τα σύνορα της πατρίδας και την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας, έναντι οποιουδήποτε εχθρού και με όποια θυσία απαιτηθεί. Ταυτόχρονα, όμως, θα υπερασπιστούμε την ειρήνη, τη συνεργασία και τη φιλία των λαών, αρνούμενοι να πολεμήσουμε στο πλευρό των ιμπεριαλιστών που δολοφονούν τους λαούς για να εμπεδώσουν τη "νέα τάξη" ενός εφιαλτικού για την ανθρωπότητα μέλλοντος. Αυτό προστάζει η συνείδησή μας, εκεί μας ωθεί ο πολιτισμός μας, έτσι ορίζει η ιστορία μας.

Αυτή η δήλωση γεμίζει με περηφάνια όλους τους Ελληνες. Κι αν τολμούν οι "ριψάσπιδες" κυβερνώντες, ας υλοποιήσουν τις απειλές τους, να κηρύξουν "λιποτάκτες" τους γενναίους. Θα βρουν μπροστά τους όλο τον ελληνικό λαό...

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ