Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη καμπή για το μέλλον του ο κλάδος ταξί

Στην ευθεία προς τις εκλογές μπαίνει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που γίνεται τη Δευτέρα

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί, συγκαλείται μεθαύριο Δευτέρα, στις 5 μ.μ. (με παράλληλη στάση εργασίας 4-10 μ.μ.), στο θέατρο "Περοκέ" η τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των μελών του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Στη γενική συνέλευση θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης του ΣΑΤΑ και θα εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή για τη διενέργεια εκλογών στις 23, 24 και 25 Μάη 1999.

Η αντιλαϊκή κι αντιεπαγγελματική πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την ανοχή αν όχι τη στήριξη της πλειοψηφίας στην ηγεσία του Συνδικάτου, έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες αυτοκινητιστές ταξί και κατ' επέκταση, τον κλάδο στα πρόθυρα της καταστροφής. Για τον επαπειλούμενο αφανισμό του κλάδου, εκτός από την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, που έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη, σημαντικές ευθύνες έχουν και οι ηγεσίες των παρατάξεων:

  • ΔΑΚΜΜΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) και ΠΑΣΚΕΤ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), που συμφώνησαν στο παρασκήνιο για τη συγκρότηση "δικομματικού" προεδρείου στο ΣΑΤΑ, απορρίπτοντας την πρόταση για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικής διοίκησης στο συνδικάτο, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Είναι περιττό, βέβαια, να επισημανθεί ότι η ηγεσία της ΠΑΣΚΕΤ λανσάρει και υπερασπίζεται με σθένος την αντιλαϊκή - αντιεπαγγελματική πολιτική της κυβέρνησης.
  • "Ενιαίο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο",με επικεφαλής τον Μανόλη Μπαντουράκη,που έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος και στο ΣΑΤΑ, αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων.
  • "Νέες Δυνάμεις",με επικεφαλής τον Κώστα Λαϊνη,που και αυτός έχει διατελέσει πρόεδρος στο ΣΑΤΑ και γενικός γραμματέας στην ομοσπονδία. Υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη της ΔΑΚΜΜΕ, αλλά για προσωπικούς - και κατά ορισμένους πολιτικούς - λόγους, αποχώρησε από την παράταξη και συγκρότησε δική του.
H "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία"

Στη γενική συνέλευση των μελών του ΣΑΤΑ οι εκπρόσωποι της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" (ΕΠΣ):

- Θα καταγγείλουν με τεκμηριωμένα στοιχεία την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που εφαρμόζοντας δουλικά την πολιτική που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, οδηγούν τον κλάδο στον αφανισμό.

- Θα στηλιτεύσουν την "ανίερη συμμαχία" ΔΑΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΤ που φέρει σημαντική ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο και θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπεριστατωμένες προτάσεις για να σταματήσει πριν είναι αργά ο "κατήφορος" που έχουν καταδικάσει χρόνια τώρα τον κλάδο οι κυβερνήσεις και οι συμβιβασμένες διοικήσεις στο ΣΑΤΑ.

Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ταξί - μέλη του ΣΑΤΑ περιμένουν πολλά από τη μεθαυριανή συνέλευση. Αξιώνουν απ' όλες τις παρατάξεις "καθαρές κουβέντες", χωρίς φλυαρίες, ψεύτικες υποσχέσεις και κορόνες εντυπωσιασμού. Πρώτα απ' όλα περιμένουν ν' ακούσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα πάρουν πίσω όσα τους αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις, με ποιο τρόπο θα αποτρέψουν νέες αφαιρέσεις κεκτημένων και γενικά ποιες είναι οι θέσεις της κάθε παράταξης για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, η ζωή έχει δείξει ότι απαιτείται αταλάντευτος αγώνας, με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο και ταξικό προσανατολισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής (2013-10-05 00:00:00.0)
Να γίνει το ΣΑΤΑ μετερίζι αγώνα (2001-06-03 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η επόμενη μέρα (1999-05-20 00:00:00.0)
Απεργία στα ταξί (1999-02-10 00:00:00.0)
Η πλειοψηφία του ΔΣ μπλοκάρει τους αγώνες (1998-05-14 00:00:00.0)
Εκλογές - "σταυροδρόμι" στο ΣΑΤΑ (1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ