Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία στα ταξί

Ακινητοποιούνται για 24 ώρες από τις 5 τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, 15 Φλεβάρη, τα ταξί της Αθήνας, ενώ την ίδια μέρα στις 11 π.μ. οι ιδιοκτήτες ταξί, με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων του κλάδου, διοργανώνουν συγκέντρωση στο θέατρο "Περοκέ".

Την απόφαση για την 24ωρη κινητοποίηση του κλάδου, πήρε το ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), με αίτημα την κατάρτιση αξιόπιστου μητρώου ταξί, ώστε να εντοπιστούν και να αποσυρθούν όσα ταξί κυκλοφορούν χωρίς νόμιμη άδεια. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου, η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "ανεξήγητη κωλυσιεργία του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών να καταρτίσει νέο αξιόπιστο μητρώο για τα νόμιμα ταξί", αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης των εν ενεργεία αυτοκινητιστών ταξί στους συνταξιούχους του κλάδου, οι οποίοι δικαιολογημένα αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει αναδρομικά"άγριο χαράτσι" για μεταβιβάσεις ταξί, που έγιναν μέχρι και 12 χρόνια πριν!

Οσον αφορά το μητρώο ταξί, οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΑ επισημαίνουν ότι στο υπάρχον, ενώ καταχωρούνται τα νέα ταξί, δε διαγράφονται όσα αποσύρονται, ούτε σημειώνονται οι μεταβολές στην ιδιοκτησία τους και αυτό διευκολύνει "τα παράνομα κυκλώματα ταξί και τους αετονύχηδες να δρουν ανεξέλεγκτα".

Η ΕΠΣ

Με ανακοίνωσή της η "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία" (ΕΠΣ) καταγγέλλει τις παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) και ΠΑΣΚΕΤ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) που συμφώνησαν με την κυβέρνηση στην αναδρομική επιβολή φόρου - "ληστεία" για τις μεταβιβάσεις ταξί από το 1987. Υπογραμμίζει ότι ο κλάδος δε θα γίνει το "χαλί" για να επιτευχθεί ο στόχος της ΟΝΕ και να εξασφαλίζονται οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και προσθέτει ότι η αγωνιστική πάλη είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ