Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο χτες στα Χανιά

Αποφάσισαν κλιμάκωση από την ερχόμενη Δευτέρα. Στο πλευρό των αγροτών 21 από τους 23 δημάρχους του νομού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το αγροτικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών (ΠΑΣΕΑ) στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λευτέρης Σκευάκης,μέλος της ΠΑΣΕΑ. Ο ομιλητής αλλά και οι συγκεντρωμένοι αγρότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στα οξυμένα προβλήματά τους. Δήλωσαν την απόφασή τους να μη δεχτούν άλλο την κοροϊδία, τις βρισιές και τις απειλές της κυβέρνησης.

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης και συμβολική δίωρη κατάληψη της Διεύθυνσης Γεωργίας. Η ΠΑΣΕΑ παρέδωσε υπόμνημα στον διευθυντή, ο οποίος για μια ακόμη φορά θα το "διαβιβάσει" στον υπουργό.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., οπότεθα συγκεντρωθούν και πάλι στην πλατεία της αγοράς με τα αγροτικά μηχανήματα και θα αποφασιστεί το πού θα στηθεί το μπλόκο. "Ολοι μαζί θα αποφασίσουμε πού και πώς θα μπλοκάρουμε την αντιαγροτική, κυβερνητική πολιτική" μας είπαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συγκροτήθηκαν ομάδες αγροτών που θα περιοδεύσουν στα χωριά του νομού να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και να τους καλέσουν να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση.

Στο πλευρό της ΠΑΣΕΑ αλλά και όλου του αγροτικού κόσμου τάχθηκαν με ανακοίνωσή τους 21 από τους 23 δημάρχους του νομού Χανίων. Πρόκειται για τους: Σπύρο Δαράκη Μυθήμνης, Κων. Κουκουράκη Ιναχωρίου, Ν. Κατσουράκη Κισσάμου, Γ. Δερμπσάκη Πελεκάνου, Ν. Μπομπολάκη Βουκολιών, Δ. Μπασιά Ανατολικού Σελίνου, Παντ. Καραγιαννάκη Αρμενών, Γ. Νεσκάκη Μουσουρών, Εμμ. Στρατουδάκη Κεραμιών, Γιαν. Μπραουδάκη Σφακίων, Πολυχρ. Πολυχρονίδη Κολυμβαρίου, Γ. Ρωμανιά Γεωργούπολης, Ευ. Χναρά Θερίσσου, Γιαν. Κοτσιφάκη Πλατανιάς, Γ. Μαρκάκη Κρυονερήδας, Ν. Γιαννούλη Φρε, Κων. Κονταδά Κανδάνου, Γ. Ποδιουδάκη Μουρνιών, Ν. Αποστολάκη Νέας Κυδωνίας, Γιάν. Περράκη Σούδας και Αντ. Γιαννάκη Ακρωτηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ