Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυμα δύναμης και αποφασιστικότητας από τα μπλόκα

Μεγάλες συγκεντρώσεις χτες σε "Βιοκαρπέτ" και οδό Σωκράτους. Αναμένονται και άλλα τρακτέρ σήμερα και τις επόμενες μέρες στην εθνική οδό

Ακλόνητους στις επάλξεις του αγώνα και ενισχυμένους με νέες δυνάμεις, βρήκε η χτεσινή μέρα τους αγρότες της Θεσσαλία, στα μπλόκα της "Βιοκαρπέτ", της διασταύρωσης της οδού Σωκράτους και στην παλιά εθνική οδό στο Βελεστίνο.

Με τη μαζική παρουσία τους όλη μέρα χτες στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" και με την ογκώδη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα κάτω από τη γέφυρα, αποκλείοντας παράλληλα και την εθνική οδό, οι αγρότες της Καρδίτσας επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν μέχρι τη δικαίωση και να πετύχουν την ικανοποίηση των ζωτικών αιτημάτων τους.

"Κοπαδάκια" από τρακτέρ, όπως τα αποκαλούσαν χτες αγρότες της Καρδίτσας, κατέφθαναν στο μπλόκο από διάφορα χωριά του νομού, ενισχύοντας τη δύναμη που υπήρχε ήδη εκεί. Η υποδοχή γινόταν με γροθιές υψωμένες και παρατεταμένα χειροκροτήματα και τα "κονβόι" των τρακτέρ που έρχονταν ανταπέδιδαν με κορναρίσματα. Μια τέτοια εικόνα εκτυλίχτηκε, λίγο πριν τη συγκέντρωση στη γέφυρα της "Βιοκαρπέτ" όπου σημαντικός αριθμός τρακτέρ από χωριά των Φαρσάλων πέρασε με προορισμό το μπλόκο της διασταύρωσης της οδού Σωκράτους. Οπως και αμέσως μετά τη συγκέντρωση, όπου άρχισαν να φτάνουν διαδοχικά φάλαγγες τρακτέρ, από χωριά της επαρχίας Σοφάδων (Μοσχολούρι,Καππαδοκικό κ.α.).

"Τα κανάλια δείχνουν τις κλούβες με τα ΜΑΤ για να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δε δείχνουν τα τρακτέρ που έρχονται", φωνάζει από τη μικροφωνική ο Βαγγέλης Γάκης, μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Καρδίτσας,την ώρα που θα ξεκινούσε η ενημερωτική συγκέντρωση. Τότε αυτόματα οι συγκεντρωμένοι αγρότες βροντοφώναξαν το σύνθημα: "Η τρομοκρατία δε θα περάσει".Αμέσως μετά το λόγο παίρνει ο Βαγγέλης Μπούτας: "Το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που προσπαθεί σήμερα η κυβέρνηση να επιβάλει, όπως και όλες τις προηγούμενες μέρες, τόσο σε εμάς που βρισκόμαστε εδώ στον αγώνα, όσο και στους άλλους συναδέλφους που βρίσκονται στα χωριά και έχουν τη θέληση να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα, δε θα περάσει".Το σύνθημα που αντήχησε εκείνη τη στιγμή ήταν: "Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς".Και ο Βαγγέλης Μπούτας πρόσθεσε: "Οι αγρότες δε ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους στείλει τα ΜΑΤ. Ζητάνε με τον αγώνα τους να "στείλει" λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Κι αν δε δοθούν λύσεις, ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει ό,τι και αν κάνει η κυβέρνηση, όποιο μηχανισμό και αν επιστρατεύσει".

Τη συνολική πρακτική της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες κατήγγειλαν στις ομιλίες και οι Δ. Τσέλιος, μέλος της ΠΑΣΕ και Β. Αναγνωστόπουλος, Νομάρχης Καρδίτσας. Ο τελευταίος πρόσθεσε επίσης: "Δεν μπορεί να υπάρξει αύριο αν δε λυθούν τα προβλήματα του σήμερα. Γιατί αν δε λυθούν άμεσα, ο υπουργός Γεωργίας θα μείνει χωρίς αγρότες και εγώ ως Νομάρχης Καρδίτσας θα μείνω χωρίς πολίτες".

Με πολλά τρακτέρ από χωριά των Φαρσάλων και της επαρχίας Λάρισας, ενισχύθηκε χτες και το μπλόκο της διασταύρωσης της οδού Σωκράτους. Στην ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα, οι παρευρισκόμενοι αγρότες έδωσαν αγωνιστική δέσμευση για συνέχιση του αγώνα. Ο Γ. Παττάκης και ο Γ. Νταφούλης στις ομιλίες τους κατήγγειλαν με δριμύτητα το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, όπως και τη συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της και κάλεσαν όλους τους αγρότες της Λάρισας να κατέβουν στους δρόμους του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ