Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρεμπέτικα τραγούδια κατά των ναρκωτικών

Με ρεμπέτικους ήχους γέμισε προχτές το απόγευμα η πολιτιστική εταιρία "Πανόραμα" στο Κολωνάκι, εκεί όπου έγινε η παρουσίαση του CD των "Παραπονιάρηδων", του συγκροτήματος των νέων που παρακολουθούν το βραδινό πρόγραμμα της θεραπευτικής κοινότητας "Διάβαση" του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων".

Τραγούδια όπως ο σμυρναίικος Αραμπάς και το πολίτικο χασάπικο, παιγμένα από τον Κώστα, τον Διονύση, τον Μπάμπη, τον Σπύρο, των νέων που κάθε μέρα, μετά τη δουλιά τους συναντιούνται στη "Διάβαση" και δίνουν τη μάχη τους για μια ζωή χωρίς ναρκωτικά. "Για έναν άνθρωπο που το πρωί εργάζεται, που αντιμετωπίζει την ένταση και τις δυσκολίες της δουλιάς, είναι πολύ ανακουφιστικό να βρίσκεται σε ένα ζεστό και ανθρώπινο χώρο, να ασχολείται με τη μουσική", λέει ο Μπάμπης Παγανόπουλος, που βρίσκεται στη "Διάβαση" εδώ και 14 μήνες και είναι ένα από τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος του βραδινού προγράμματος.

"Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει ότι το όνειρο γίνεται πάντα πραγματικότητα όταν έχεις στόχους και τη θέληση να αγωνιστείς για να το κατακτήσεις", τονίζει η Αναστασία Καρούμπα,υπεύθυνη της βραδινής κοινότητας που απευθύνεται σε εργαζόμενους χρήστες.

Το CD κυκλοφορεί από σήμερα σε κεντρικά δισκοπωλεία, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην ομάδα μουσικής της "Διάβασης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ