Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ολο και περισσότερο ιδιωτικός

Επίσκεψη για την ενίσχυση της ιδιωτικοποιημένης εικόνας του Οργανισμού έκανε χτες ο Κ. Σημίτης

Αναφανδόν υπέρ της συνέχισης της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ τάχθηκε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Οργανισμό. Ταυτόχρονα, στο όνομα της προσέλκυσης και νέων "θεσμικών" επενδυτών, που θα βάλουν στο χέρι τη μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση της χώρας, προανήγγειλε πως μετά και την τέταρτη μετοχοποίηση, η κυβέρνηση θα περιορίσει την παρέμβασή της στη διοίκηση του Οργανισμού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι "όταν γίνει και η τέταρτη μετοχοποίηση, μπορεί να εφαρμοστούν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι θα καθιστούν πιο έγκυρη την παρουσία του ΟΤΕ στην αγορά, ή θα περιορίζουν τη δυνατότητα, η οποία υπάρχει τώρα από τη νομοθεσία, παρέμβασης της κυβέρνησης σε ορισμένες λειτουργίες. Να πάρει το χαρακτήρα, ο ΟΤΕ, μιας ανεξάρτητης ανώνυμης εταιρίας, στην οποία οι μέτοχοι αποφασίζουν για το τι πρέπει να γίνει".

Στην ουσία, ο πρωθυπουργός, με τον πιο επίσημο τρόπο, τάχθηκε υπέρ ενός ΟΤΕ στον οποίο θα "λύνουν και θα δένουν" τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών και τη θέση των εργαζομένων σ' αυτόν. Το γεγονός μάλιστα ότι απέφυγε ν' απαντήσει σε ερώτηση για τη θέση της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να μπει στον ΟΤΕ και ο στρατηγικός επενδυτής, δείχνει ότι μετά και την τέταρτη μετοχοποίηση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός νόμος προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού μέχρι το 45% και υψηλόβαθμο στέλεχος του προέβλεψε ότι η τέταρτη φάση ιδιωτικοποίησης θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Η επίσκεψη του Κ. Σημίτη στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ και η συνάντησή του με τη διοίκηση του Οργανισμού εντάσσεται σε μια προσπάθεια για βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης, αφού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έντονη ήταν η προσπάθεια να προβληθεί η "σημερινή επιτυχημένη" πορεία της επιχείρησης, σε σχέση με την παλιά εικόνα, "που τη χαρακτήριζε η δυσκινησία, η γραφειοκρατική λειτουργία και η πελατειακή αντίληψη". Παράλληλα, ήταν μια κίνηση στήριξης της σημερινής νέας διοίκησης του Οργανισμού, μετά από το "στραπάτσο" της επιλογής Χρυσολούρη, την οποία έχει χρεωθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού και στις επενδύσεις του ΟΤΕ στα Βαλκάνια (Σερβία, Αρμενία, Ρουμανία), χωρίς όμως να μπει στον κόπο να εξηγήσει, ποια ήταν τα πραγματικά οφέλη του Οργανισμού από το ρόλο του "μικροϊμπεριαλιστή" που έχει αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τίνος τα πραγματικά συμφέροντα εξυπηρετεί, όταν μόνο στην περίπτωση της Σερβίας, για το 1998, προσμετρά την απώλεια μερικών δισεκατομμυρίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση του Οργανισμού και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ