Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ

Προετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο στους δρόμους του αγώνα οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης. Από τη Θεσσαλονίκη,την Πιερία,την Πέλλα μέχρι και τον Εβρο,η αγροτιά είναι αποφασισμένη να μη σκύψει το κεφάλι μπροστά στις αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων - υποστηρικτών της πολιτικής, που οδηγεί στο ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών.

Στη Θεσσαλονίκη: Αύριο οι αγρότες θα τραβήξουν προς την Εθνική. Ηδη έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, τόσο στη Δυτική Υπαιθρο (Χαλκηδόνα, Ν. Ζωή, Μοναστήρι), αλλά και στην περιοχή του Λαγκαδά.Συντονισμένοι με τους αγρότες της Θεσσαλονίκης προχωρούν και οι συνάδελφοί τους στα χωριά της Βόρειας Χαλκιδικής.Μέσα από την τελευταία σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι Συντονιστικές Θεσσαλονίκης στον Αγιο Αθανάσιο,αποφάσισαν τελικά αύριο Πέμπτη να βγάλουν τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών.

Στην Πέλλα: Σήμερα οργανώνεται πλατιά σύσκεψη στη Σκύδρα με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Προηγήθηκε συγκέντρωση στα Γιαννιτσά,όπου εκφράστηκε η διάθεση των αγροτών να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους.

Στην Πιερία: Την Παρασκευή οργανώνεται συγκέντρωση καπνοπαραγωγών στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία συνδικαλιστών αγροτών του νομού. Αντίστοιχα, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες αγροτικών στελεχών, προετοιμάζεται και η ανάληψη δράσης από τους αγρότες καλλιεργητές άλλων προϊόντων, στην ευρύτερη περιοχή του Λιτόχωρου και του Αιγινίου.

Στον Εβρο: Ενόψει των προγραμματισμένων συσκέψεων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζονται οι περιοδείες των μελών της ΣΕΑ στα χωριά και οι αγρότες καλούνται σε ετοιμότητα, ώστε από την επόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν και να παρατάξουν στο οδικό δίκτυο τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά μηχανήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ