Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήπως οφείλουν κάποιες εξηγήσεις;

Πολύ βρωμάει αυτή η επιχείρηση της Αστυνομίας, πέντε - έξι μέρες τώρα, στην ορεινή Κορινθία (Καστανιά, Καρτέρι, Γκούρα). Κατ' αρχήν, το πρώτο ερώτημα αφορά τις συνθήκες της πλήρους μυστικότητας και συσκότισης - και μη μας πουν ότι το κάνουν για να προφυλάξουν τους "αθώους πολίτες" - που έχει επιβάλει η Αστυνομία στην όλη επιχείρηση, όταν είναι γνωστό ότι επιδιώκουν, την ίδια στιγμή, τη μεγαλύτερη δυνατή "προβολή" μέσα από τα ΜΜΕ στην "πάταξη του εγκλήματος". Αποτέλεσμα της πλήρους "απομόνωσης", οι όποιες πληροφορίες για την "επιχείρηση" να είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τα ηγετικά κλιμάκια της Αστυνομίας.

Συνέπεια αυτής της στάσης της Αστυνομίας είναι ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν άλλες πληροφορίες, που δε "συμπίπτουν" με τις "επίσημες". Και είναι πληροφορίες που δείχνουν προς άλλες κατευθύνσεις από αυτές που θέλει να στρέψει την "κοινή γνώμη" η Αστυνομία.

Αλήθεια, μήπως έχουν κάποιους συγκεκριμένους λόγους, που έχουν να κάνουν με τους διωκόμενους ληστές και κυρίως με το "ύποπτο" παρελθόν τους; Δεύτερον, εδώ και έξι μέρες έχει παραλύσει η ζωή στα πέντε χωριά που βρίσκονται στην αποκλεισμένη περιοχή, με αποτέλεσμα ούτε ο γιατρός να μην μπορεί να φτάσει σ' αυτά!

Μήπως η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν κάποιες εξηγήσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ