Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Χρήστος Τέγος

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος δήλωσε: "Ο αγώνας των αγροτών αφορά την επιβίωσή τους. Τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες αναγνωρίζονται ως δίκαια. Επομένως, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να συζητήσει επί της ουσίας με τους αγρότες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Δυστυχώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντί του διαλόγου, επιλέγει την τακτική της πυγμής και της τρομοκράτησης σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών. Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και το κλίμα αστυνομοκρατίας που διαμορφώνεται στη Θεσσαλία, με τον ερχομό διμοιριών των ΜΑΤ. Ομως, αυτή η τακτική είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καθήκον και υποχρέωση να συμπαρίσταται σε όσους αγωνίζονται για το δίκαιο, για την επίλυση άμεσων και σοβαρών λαϊκών προβλημάτων. Ο Δήμος Καρδίτσας - του οποίου δημότες είναι και πολλοί αγρότες - τάσσεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Οι αγρότες της Καρδίτσας δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά μόνον τον αγώνα για να μην ξεκληριστούν από τη γη τους και ερημώσουν τα χωριά τους.

Ως δήμαρχος, καταγγέλλω την επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης και καλώ την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στη φωνή του δίκιου της αγροτιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ