Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγρότες

Την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους αγρότες εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και καλεί όλα τα Σωματεία της να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει "τη βία, την τρομοκρατία, την αστυνόμευση, την παραπληροφόρηση και κάθε μορφή που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να συκοφαντήσει και να φρενάρει τον τίμιο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι αγρότες" και υπογραμμίζει:

"Είναι φανερό πως η κυβέρνηση φοβάται την οργή και τον ξεσηκωμό του λαού. Σήμερα επιτίθεται και συκοφαντεί τους αγώνες των αγροτών, χτες των μαθητών, των νοσοκομειακών γιατρών, των οικοδόμων, των ναυτεργατών, των καθηγητών και πάει λέγοντας... Τα σχέδιά της θα πέσουν στο κενό. Θα γίνουν καμένο χαρτί κάτω από την πάλη της εργατικής τάξης και όλου του λαού. Μέρα με τη μέρα ωριμάζει ακόμα περισσότερο και γίνεται αναγκαία η δημιουργία ενιαίου μετώπου πάλης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βάρβαρη, αντεργατική, αντιαγροτική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Μόνη μας ελπίδα είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών και το άνοιγμα του δρόμου, για μια πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι του κεφαλαίου".

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση που "προετοιμάζει τον κατασταλτικό μηχανισμό, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει τους αγρότες, που παλεύουν για να μην ξεκληριστούν, για να μείνουν στους τόπους τους, για να μη μετατραπεί η ύπαιθρος σε "κρανίου τόπο". Αυτούς, που τους συνθλίβει καθημερινά η πολιτική της ΕΕ, της ΚΑΠ και της κυβέρνησης".

Επίσης, η Ομοσπονδία καταδικάζει τη στάση κάποιων ανώτατων κυβερνητικών υπαλλήλων που συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών, χαρακτηρίζοντάς τους "πάμπλουτους", "υποκινούμενους", "προνομιούχους", αλλά και το ρόλο των ΜΜΕ που σπεύδουν να διαμηνύσουν πως "η κινητοποίηση των αγροτών οδηγείται σε αποτυχία".

Η ΑΚΟΑ

Η "Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά" (ΑΚΟΑ) "χαιρετίζει τους νέους αγώνες των αγροτών που ξεδιπλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας", και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα, ότι οι αγρότες "αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που με την επιδίωξη της σύγκλισης στα πλαίσια της ΟΝΕ, των συμφωνιών του Μάαστριχτ και Αμστερνταμ, διαλύει τους παρεμβατικούς μηχανισμούς στον αγροτικό τομέα, προχωρεί στην εφαρμογή του μητρώου ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, προωθεί τη λειτουργία των συνεταιρισμών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ιδιωτικοποιεί την ασφάλιση, συναποφασίζει με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέσα από την "Ατζέντα 2000" την επιβολή του μοντέλου της "ανταγωνιστικής" - επιχειρηματικής γεωργίας, με τη μαζική απαξίωση εκατοντάδων χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών".

Μαζικοί φορείς

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της αγροτιάς εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους πολλοί μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας,ο Στέφανος Παιδής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμπαράταξη για τα Τρίκαλα", ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Καρδίτσας,η ΝΑΣ Καρδίτσας,η ΝΑΣ Τρικάλων,τα μέλη της ΕΣΑΚ στα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Βόλου και Τρικάλων, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Τρικάλων και Καρδίτσας,ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας,τα Παραρτήματα Καρδίτσας,Λάρισας και Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ,η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων,ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλό ταξίδι «στρατηγέ του κάμπου»(2020-09-22 00:00:00.0)
Εντείνουν τις προετοιμασίες(2001-09-15 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις(2001-09-14 00:00:00.0)
Παλλαϊκό αγωνιστικό προσκλητήριο(1998-05-20 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια αλληλεγγύης και συμπαράστασης(1998-02-05 00:00:00.0)
Ο λαός στο πλευρό των αγροτών(1997-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ