Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις

Την Τρίτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των νέων κινητοποιήσεων, που ξεκινούν οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζοντας το μακροχρόνιο αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους.

Ακολουθούν, στις 24 Σεπτέμβρη, τα νομαρχιακά αγροτικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Με τη συμμετοχή τους στις νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας θα προειδοποιήσουν την κυβέρνηση ότι δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα τους αν δε δικαιωθούν.

Τις αποφάσεις για τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων πήραν στη Λάρισα και στην Καρδίτσα οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των δύο νομών και στα Τρίκαλα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι οποίες καλούν όλους τους αγρότες να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν αγωνιστικά:

  • Την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης και να επιβάλουν με τον αγώνα:

α) Να παράγουν με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

β) Να παράγουν με βάση τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας και της μεταποιητικής βιομηχανίας.

  • Μέσα από την παραγωγή να συμβάλουν στην επίλυση του παγκόσμιου διατροφικού προβλήματος, κάνοντας εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
  • Η παραγωγή να γίνεται από τους μικρομεσαίους αγρότες και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, χωρίς περιορισμούς και πρόστιμα συνυπευθυνότητας.

Για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων πραγματοποιούνται περιοδείες και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά των νομών της Θεσσαλίας. Επίσης, αύριο στις 10 μ.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη» συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών στην Ενωση Συνεταιρισμών για τον καλύτερο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ