Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Μονόδρομος ο αγωνιστικός συντονισμός των αγροτοκτηνοτρόφων

Σύσκεψη για την κτηνοτροφία την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων

Σύσκεψη για το συντονισμό του αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, καθώς και ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» διοργανώνεται μεθαύριο Κυριακή 16 Σεπτέμβρη και ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ, προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους, εργαζομένους και εκπροσώπους μαζικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου και όχι μόνο, αναφέρονται τα παρακάτω: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια αρνητική πορεία της αγροτικής οικονομίας. Υπάρχει στασιμότητα στην αγροτική παραγωγή συνολικά, αλλά και στην κτηνοτροφία. Οι ποσοστώσεις, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας και οι αθρόες εισαγωγές πλήττουν την κτηνοτροφία. Επιπλέον η κυβέρνηση, με την ιδιωτικοποίηση που προωθεί της ΑΤΕ και βασικών μονάδων που ελέγχονται από αυτήν, θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην κτηνοτροφία. Μετά την ιδιωτικοποίηση της "ΟΛΥΜΠΟΣ" στη Θεσσαλία, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της "ΔΩΔΩΝΗΣ" στην Ηπειρο. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει την πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ακόμα χειρότερη θέση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση - τονίζεται στην ανακοίνωση - δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στην επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ