Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο λαός στο πλευρό των αγροτών

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης μαζικών φορέων, προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, θα γίνουν σήμερα σε τρεις πόλεις της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα.

Η Συντονιστική Επιτροπή πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων στη Λάρισα,διοργανώνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 6 το απόγευμα και καλεί το λαό της πόλης να πάρει μαζικά μέρος. Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και στην Καρδίτσα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 6 το απόγευμα. Τη συγκέντρωση συμπαράστασης και καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής διοργανώνει το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού.Στα Τρίκαλα, το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7 το απόγευμα, μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού.

Μηνύματα συμπαράστασης

Χαιρετισμό στους αγρότες απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.Στην ανακοίνωση της τονίζει:

"Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις νέες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα της αγροτιάς, αλλά χρησιμοποιεί ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό τον οποίο στρέφει ενάντια στους αγρότες. Με τρομοκρατικές μεθόδους, με αστυνομοκρατία, με δίκες εκφοβισμού προσπαθεί να λυγίσει τον αγώνα τους. Θέλει να συκοφαντήσει τους αγρότες, να τους εμφανίσει ως άπληστους και ως κοινωνικά παράσιτα. Πρωταγωνιστές όλης αυτής της επιχείρησης είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης Γιαννόπουλος και Τζουμάκας, που δείχνουν και το νέο ήθος και ύφος της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, υποταγμένη απόλυτα στην καταστροφική πολιτική των Βρυξελλών, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξοντώσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Με σοβαρά επιχειρήματα επιδιώκει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, θέλει να στρέψει τα άλλα λαϊκά κοινωνικά στρώματα σε βάρος των αγροτών".

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών εκφράζει και η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Καρδίτσας,τονίζοντας πως "οι κινητοποιήσεις των αγροτών μαζί με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας".

"Οι αγρότες έκαναν γνωστό με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αντισταθούν "με νύχια και με δόντια" στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των Βρυξελλών, που θα οδηγήσουν ένα τμήμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς στο ξεκλήρισμα και την ανεργία. Τα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες ως ελάχιστοι όροι για την επιβίωσή τους δεν απαντήθηκαν", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει το όργιο πιέσεων, εκβιασμών και εκφοβισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. Σημειώνει χαρακτηριστικά: "Η στάση αυτή αποδεικνύει την ψευδεπίγραφη πρόθεσή της για διάλογο. Δε νοείται διάλογος με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών".

Παράλληλα, η ΝΑΣ καταγγέλλει όσους δηλώνουν υποκριτικά ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που υπονομεύουν τους αγώνες των αγροτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νομάρχης Καρδίτσας που μετρούσε τη συμμετοχή των τρακτέρ "ανά μέτρο".

  • Την αμέριστη συμπαράστασή της στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των αγροτών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Λάρισας.Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση. "Πρέπει η κυβέρνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της με τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής και να δώσει λύση πολιτική, ώστε να αποφευχθεί το ξεκλήρισμα της αγροτιάς".
  • Ο Σύλλογος Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του νομού Καρδίτσας,με απόφαση του ΔΣ, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών. "Εκφράζουμε, τονίζεται στην ανακοίνωσή του, την κατηγορηματική μας αντίθεση και αγανάκτηση, στην πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας, αστυνομοκρατίας και βίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον τους. Την καλούμε να σταματήσει αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο και να δώσει επιτέλους λύσεις".
  • Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών - Συνεργαζομένων (ΑΠΕΛ - Σ). "Ζητάμε από την κυβέρνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΠΕΛ - Σ, να επιδείξει πνεύμα κοινωνικής κατανόησης και σύνεσης στα αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων τους".

Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους αγρότες δηλώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού Κοζάνης,η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα,το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Παγγαίου Καβάλας,το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Περιστερίου,ο Αγροτικός Σύλλογος Καλυβών,ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάινας Χανίων και το Σωματείο των απεργών Οικοδόμων Σκοπέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ