Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αρχισαν να βγαίνουν στο δρόμο

Ετοιμάζονται και πάλι για τη μαζική έξοδο στους δρόμους οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα πρώτα τρακτέρ κατέλαβαν χτες τη θέση τους στη Θεσσαλονίκη, πάνω στην αερογέφυρα της Χαλάστρας λίγο πριν τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ σήμερα αναμένεται να βγουν στην εθνική οδό και οι αγρότες του Αιγινίου,παρά τις απειλές της αστυνομίας για συλλήψεις. Οι αγρότες της Ροδόπης πραγματοποιούν, σήμερα, και νέο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία των Σαππών ενώ, χτες, οι αγρότες της επαρχίας Νέστου Καβάλας πραγματοποίησαν μαχητικό συλλαλητήριο στη Χρυσούπολη και συμβολικό αποκλεισμό της ΑΤΕ. Παράλληλα συνεχίζονται οι αγροτικές συσκέψεις, σχεδόν σε όλους τους νομούς της περιοχής.

Η πρώτη μαζική έξοδος των τρακτέρ από τα χωριά της Δυτικής Θεσσαλονίκης έγινε χτες το μεσημέρι. Περισσότερα από 70 τρακτέρ ξεκίνησαν από τη Χαλάστρα και μετά από κόντρες και μικροσυμπλοκές των αγροτών με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, τελικά έφτασαν στη γέφυρα των Μαλγάρων. Παρέταξαν τα τρακτέρ στην άκρη του δρόμου και σήμερα περιμένουν να ενισχυθεί η συμμετοχή με τους συναδέλφους από τα άλλα χωριά της Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες της Περιοχής Λαγκαδά πραγματοποιούν σήμερα σύσκεψη - συγκέντρωση στις 7.30 το βράδυ στο χωριό Στίβος προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα.

Οι αγρότες της Ροδόπης μετά τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο τέλος του Γενάρη στην αστυνομοκρατούμενη Κομοτηνή, σήμερα βγαίνουν και πάλι στο δρόμο κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα. Η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Σαππών.

Οι αγρότες της επαρχίας Νέστου χτες το πρωί πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Χρυσούπολης. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, πρόβαλαν την απόφασή τους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους. Μετά τη χτεσινή κινητοποίηση οι αγρότες προετοιμάζονται για τη μαζική κάθοδό τους με τα τρακτέρ στην πόλη της Καβάλας.

Στον Νομό Ημαθίας βρίσκονται σε εξέλιξη αγροτικές συσκέψεις στη Νάουσα και τα χωριά Μελίκη, Κυψέλη και Νικομήδεια, ενώ αντίστοιχες συσκέψεις έγιναν, χτες, στους Νομούς Πέλλας, Εβρου, Δράμας, Σερρών, στον Πολύγυρο και το Λιτόχωρο. Στο Κιλκίς, για δεύτερη μέρα χτες, οι αγρότες παρέμειναν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης.

Οι αγρότες του Αιγινίου ανακοίνωσαν πως σήμερα θα βγουν για να καταλάβουν την εθνική οδό. Μέχρι χτες το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αιγινίου περισσότερα από 80 τρακτέρ ενώ σήμερα αναμενόταν να προστεθούν στην ήδη μεγάλη δύναμη και άλλα τόσα.

Τέλος, στην Κοζάνη οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μπουν δυναμικά στον αγώνα. Δηλώνουν πως το Σάββατο θα είναι μέρα εκπλήξεων αλλά δε λένε περισσότερα για ευνόητους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ