Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Εκπροσώπηση κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα

Ανακοίνωση της παράταξης για τις εκλογές που θα αναδείξουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού

Από τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη μέχρι και την Παρασκευή 18 του μήνα, 24.000 εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή δύο εκπροσώπων τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και των μελών του Κεντρικού Εργασιακού Συμβουλίου (ΚΕΣ). Οι εκλογές αυτή τη φορά γίνονται με βάση το νέο νόμο 2414/96 που φέρνει τον ψευδεπίγραφο τίτλο "περί εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ". Στην ουσία, όμως, αποτελεί ακόμα ένα σκαλοπάτι στην κατρακύλα του πολυδιαφημιζόμενου θεσμού της πάλαι ποτέ από το ΠΑΣΟΚ διακηρυσσόμενης "κοινωνικοποίησης", καθώς περιορίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων από τρεις σε δύο. Η τρίτη θέση, βάσει του νομοσχεδίου θα δοθεί στην ΟΚΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται για τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ. Το τελευταίο, σε συνάρτηση με το γεγονός πως οι μέτοχοι εκπροσωπούνται ήδη στη διοίκηση με έναν εκπρόσωπο, και μετά τη δεύτερη φάση ιδιωτικοποίησης θα κατέχουν ακόμα μία θέση, θα έχει σαν αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της εκπροσώπησης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο κέντρο των αποφάσεων του ΟΤΕ.

Η εγκατάλειψη της "κοινωνικοποίησης" από το ΠΑΣΟΚ, με την κατάργηση της ΑΣΚΕ, την αποδυνάμωση του ΚΕΣ, την κατάργηση των ΠΕΣ και την υπονόμευση της εργατικής εκπροσώπησης στο ΔΣ του ΟΤΕ, ακολούθησε μια παράλληλη πορεία με την εγκατάλειψη της θέσης για έναν Οργανισμό 100% δημόσιο, και την υλοποίηση της ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνησή του.

Ταυτόχρονα - όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΚ - ΟΤΕ - η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση, με ανοιχτή συνεργασία της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας και των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, "Αγωνιστική Συνεργασία", ΔΑΚΕ, πέτυχαν να μετατρέψουν την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΤΕ, σε "συνενοχή" για να περάσουν τα σχέδιά τους σε βάρος του δημόσιου ΟΤΕ και των εργαζομένων χωρίς ουσιαστική αντίδραση.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ θεωρεί ότι οι τρεις απερχόμενοι εργατικοί εκπρόσωποι στο ΔΣ, κρίνοντάς τους ως φορείς συγκεκριμένων πολιτικών - συνδικαλιστικών απόψεων, αλλά και από την πρακτική τους, και οι εννέα στο Κεντρικό Εργασιακό Συμβούλιο, ειδικά οι πρώτοι, απέτυχαν να εκπροσωπήσουν τα πραγματικά συμφέροντα του δημόσιου ΟΤΕ και των εργαζομένων.

"Εμείς - καταλήγει η ανακοίνωση - δε βολευόμαστε, δε γινόμαστε καριερίστες, στελέχη, δεν έχουμε προσωπικές πολιτικές ή άλλες βλέψεις, δεν καιροσκοπούμε, δε δίνουμε εξετάσεις στους άλλους, σε συμφέροντα, στην κυβέρνηση, σε ομάδες εξουσίας. Εμείς βολευόμαστε μόνο με την πάλη, με τον αγώνα για τα πραγματικά συμφέροντα του δημόσιου και των εργαζομένων. Δίνουμε εξετάσεις μόνο στους συναδέλφους μας. Απ' αυτούς περιμένουμε και να κριθούμε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ για τη Συλλογική Σύμβαση(2019-12-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας(2019-01-18 00:00:00.0)
Εντείνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων(2001-04-11 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν συρρίκνωση του ΟΤΕ(1999-06-24 00:00:00.0)
"Πράσινος" παροπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος(1998-11-01 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ(1998-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ