Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχεδιάζουν συρρίκνωση του ΟΤΕ

Διάπλατα τις πόρτες της ιδιωτικοποίησης και της συνολικής ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, μέχρι και άρση της μονιμότητας, σχεδιάζει ν' ανοίξει η διοίκηση του ΟΤΕ. Οπως προκύπτει από εμπιστευτικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού,με ημερομηνία 4 Ιούνη και με πρόσχημα τον προσδιορισμό του αναγκαίου προσωπικού, και υπό τύπον ερωτημάτων προς υπηρεσιακούς παράγοντες, στην ουσία μεθοδεύεται μία μεγάλη εκχώρηση λειτουργιών και υπηρεσιών του ΟΤΕ σε ιδιωτικούς φορείς.

Οι νέοι τομείς ιδιωτικοποίησης αφορούν τομείς όπως: Η έκδοση και η είσπραξη λογαριασμών του ΟΤΕ, οι πωλήσεις του, δραστηριότητες της Διεύθυνσης Πληροφορικής, η εκπαίδευση, το 131 και γενικά τα πληροφοριοδοτικά κέντρα, η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή έργων του ΟΤΕ κλπ.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι φανερό ότι θα μειώσει δραματικά τις θέσεις εργασίας του Οργανισμού και ως εκ τούτου ερωτήσεις σχετικά με το αν "υπάρξει άρση της μονιμότητας" σίγουρα δε "ρίχνονται" ως ένδειξη πλουραλισμού, διάθεσης διαλόγου και δημοκρατικής ευαισθησίας της διοίκησης..! Σχετική με το παραπάνω είναι και η διερεύνηση που γίνεται, αν η στελέχωση νέων υπηρεσιών θα πρέπει να προκύψει από στελέχη της αγοράς, αν οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ ή κατά την κρίση της εταιρίας, για την ισχύ του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και τη ρύθμιση του εργασιακού χρόνου.

Στο έγγραφο αυτό - σχολιάζουν στελέχη της ΕΣΚ - ΟΤΕ - αποτυπώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης να ολοκληρώσει το ξεπούλημα και την εκχώρηση βασικών λειτουργιών του ΟΤΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα. Επιχειρείται παράλληλα μια σχεδιασμένη συρρίκνωση των λειτουργιών του με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του και το μέλλον των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει τη συμπαιγνία της διοίκησης με την ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που αν και γνώριζε το σχετικό έγγραφο από τις 4/6 ούτε ενημέρωσε το ΔΣ της Ομοσπονδίας, ούτε κατήγγειλε το γεγονός αλλά διευκόλυνε τη διοίκηση, υπογράφοντας τη συλλογική σύμβαση για το νέο ΓΚΠ, που αφήνει περιθώρια για τέτοιες ρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να περιφρουρήσουν τον Οργανισμό από τη διάλυση και το ξεπούλημα και τα δικαιώματά τους από τον αφανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ