Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλαγές προσώπων στον ΕΛΓΑ

Την "ηγεσία" του ΕΛΓΑ άλλαξε η κυβέρνηση και ετοιμάζεται ταχέως να αλλάξει και τη φυσιογνωμία του Οργανισμού σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των αγροτών.

Χτες ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε ότι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Ν. Τζουγανάτος και Δ. Χαμπίμπης και τις θέσεις καταλαμβάνουν αντίστοιχα οι Μιλτ. Τσόγκας και Δ. Δημητριάδης. Η αλλαγή προσώπων δεν έρχεται να προσθέσει τίποτα σε όφελος των αγροτοκτηνοτρόφων και έγινε για λόγους ενδοκυβερνητικών ισορροπιών, παραγγελιών και εξυπηρετήσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε χτες ότι μέσα στο καλοκαίρι θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο Ολοκληρωμένου Συστήματος Προστασίας Αγροτικής Παραγωγής. Αυτό σημαίνει συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, μεγάλη αύξηση των εισφορών που θα καλούνται να πληρώνουν οι αγρότες για να έχουν χειρότερη κάλυψη σε σύγκριση με τώρα, καθώς και ασύδοτη δράση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που θα "επιδοτούνται" από το κράτος για να κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ