Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
8Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Στη σκιά του πολέμου

Υπό το βάρος της πρόσφατης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, θα διεξαχθεί το 8ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο,στη Σαμοθράκη (1 - 4 του Ιούλη). Το φετινό συνέδριο αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς οι σύνεδροι θα ασχοληθούν με τον πόλεμο στη γειτονική χώρα, εργασιακά ζητήματα των δημοσιογράφων και άλλα σημαντικά θέματα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εβρου,το Δήμο Σαμοθράκης,την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών,την Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και την αντίστοιχη Ενωση Μακεδονίας - Θράκης.Συμμετέχουν δημοσιογράφοι απ' όλη τη χώρα, ενώ θα πάρει μέρος και αντιπροσωπεία συντακτών από την Κύπρο. Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα των εργασιών.

Οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν τις εξής ενότητες - συζητήσεις: "Βαλκανική κρίση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης", "Η ενότητα των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ - Αναγκαιότητα για το μέλλον", "Οι διανοούμενοι και ο πόλεμος" και"Δημοσιογραφία και λογοτεχνία".

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, νομάρχης Εβρου Γ. Ντόλιος,στόχος του συνεδρίου είναι να καλυφθούν τα προβλήματα που απασχολούν το δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάος τόνισε πως το φετινό συνέδριο έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να συμπίπτει με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, "έναν ακήρυχτο πόλεμο στη γειτονιά μας". Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εξελίξεις αυτού του πολέμου δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και ότι οι συνέπειές του θα είναι μακρόχρονες. Χαρακτήρισε πάντως θετικό το γεγονός ότι πολλοί Ελληνες δημοσιογράφοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην εμπόλεμη ζώνη και έτσι έχουμε πληροφόρηση από "πρώτο χέρι" για το τι έγινε εκεί.

Ο γεν. γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης χαρακτήρισε το συνέδριο χώρο ζύμωσης απόψεων και μαγιά γι' άλλες απόψεις που θα ακολουθήσουν. Από την πλευρά του, ο γεν. γραμματέας της ΕΣΥΕΜΘ Μ. Βοϊτσίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως και αυτή η συνάντηση δημοσιογράφων από όλη τη χώρα θα αποτελέσει αφετηρία για την ανάπτυξη γόνιμου προβληματισμού στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ