Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΕ
Απόφαση - σκάνδαλο για τα ύποπτα προϊόντα

Αποφασίστηκε η επιστροφή των ακατάλληλων βελγικών προϊόντων στο Βέλγιο, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το ενδεχόμενο επανεξαγωγής τους

Με τη "βούλα" των επιτελείων των Βρυξελλών, οι χώρες της ΕΕ καλούνται να ξαναεπιστρέψουν στο Βέλγιο όλες τις δεσμευμένες ποσότητες τροφίμων που είναι ύποπτες για διοξίνες! Η απόφαση αυτή πάρθηκε αργά προχτές βράδυ από τη Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ που έκρινε "ωφέλιμο" να θυσιάσει την υγεία των καταναλωτών στο όνομα της εξυπηρέτησης των "βρώμικων" συμφερόντων των μονοπωλίων της ΕΕ.

Η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή, αφού έδωσε πρώτα την άδεια στο Βέλγιο να εξάγει τα "διοξινωμένα" προϊόντα του, με τη συνοδεία απλών πιστοποιητικών υγείας που γράφουν οι βελγικές υπηρεσίες, τώρα προχώρησε στη δεύτερη φάση του "διοξινωμένου" σκανδάλου που επέβαλαν τα μονοπώλια της ΕΕ: Αποφασίστηκε να επιστραφούν πάλι πίσω όλα τα μεταποιημένα - τυποποιημένα βέλγικα προϊόντα, που θεωρούνται ύποπτα. Με μια τέτοια ρύθμιση, όπως είναιφυσικό, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι στη συνέχεια τα προϊόντα αυτά είναι πιθανό να... ξαναπροσφερθούν προς κατανάλωση, με τη συνοδεία νέου τύπου πιστοποιητικών υγείας!

Είναι φανερό ότι διοξινωμένη αυτή πατέντα έγινε πράξη μετά από τις αφόρητες πιέσεις του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ που απαιτεί ασύδοτη κερδοσκοπική δράση σε βάρος των εργαζομένων - καταναλωτών. Και οι μεθοδεύσεις των "εγκεφάλων" της Κομισιόν αποσκοπούν στο να μην πάθουν "ζημιά" τα βιομηχανικά "τέρατα" της ΕΕ και να τηρηθούν οι ισορροπίες τρόμου. Γιατί μπορεί αυτή τη φορά να αποκαλύφτηκε το πρόβλημα με τις διοξίνες στο Βέλγιο, αλλά τα μονοπώλια της ΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι, εξαιτίας της ασύδοτης κερδοσκοπικής δράσης τους, θα ξεφύγουν στο επόμενο διάστημα και άλλες "δηλητηριώδεις" αποκαλύψεις. Κι η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, κατ' εντολή του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ, να μην καταστραφούν τα "διοξινωμένα" προϊόντα του Βελγίου, για να μη δημιουργηθεί"κακό" προηγούμενο.

Ο υπουργός Γεωργίας χτες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έδωσε εντολή στην ελληνική αντιπροσωπεία στη Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή να καταψηφίσει. Και στη συνέχεια, από ό,τι φάνηκε, το έριξε στην παραπληροφόρηση, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστρέψει τα δεσμευμένα βελγικά προϊόντα, αλλά όταν ρωτήθηκε αν το επιτρέπει αυτό η σχετική απόφαση της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής απάντησε με το εξής αμίμητο: "Δεν έχω διαβάσει την απόφαση της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής"! Ομως σχετικά με το θέμα αυτό τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Αν η ελληνική κυβέρνηση θα έχει το σθένος να καταστρέψει τα δεσμευμένα βελγικά προϊόντα και αν θα απαγορεύσει τις εισαγωγές από Βέλγιο που θα έρχονται με τη συνοδεία πιστοποιητικών υγείας ή αν θα επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, τέτοιους, ώστε τα εισαγόμενα τρόφιμα από το Βέλγιο να ελέγχονται εξονυχιστικά και αφού αποδεικνύεται ότι δεν περιέχουν διοξίνες να μπαίνουν στην ελληνική αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ