Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Διάβημα για τα επικίνδυνα τρόφιμα

Το υπουργείο Γεωργίας επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία του Κόμματος και επέδωσε στον υπουργό τις προτάσεις των κομμουνιστών τόσο για την αντιμετώπιση του θέματος με τα ακατάλληλα τρόφιμα, όσο και για την ανάγκη στήριξης της ελληνικής παραγωγής

Την ανάγκη της συνέχισης των ελέγχων, της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα τροφίμων (όχι όμως στα πρότυπα του ΕΦΕΤ), καθώς και της στήριξη της εγχώριας παραγωγής, επισήμανε χτες στον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη,αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τα μέλη του ΠΓ Ορέστη Κολοζώφ και Σπύρο Στριφτάρη και το μέλος της ΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έκανε ένα "αντιδιοξινικό" διάβημα στον υπουργό Γεωργίας και παρέδωσε δύο υπομνήματα που αφορούν αντίστοιχα τα επικίνδυνα τρόφιμα και την εγχώρια πτηνοτροφική παραγωγή και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Μετά τη συνάντηση ο Ορέστης Κολοζώφ δήλωσε ότι το διάβημα έγινε για να εκφραστεί η μεγάλη ανησυχία του Κόμματος μετά τα σκάνδαλα με τις διοξίνες. "Πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι που γίνονται και να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας που να εγγυάται στον Ελληνα πολίτη ελέγχους σε όλη την αλυσίδα από την παραγωγή μέχρι και τον καταναλωτή των προϊόντων", τόνισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ορ. Κολοζώφ σχετικά με τα εισαγόμενα προϊόντα, δήλωσε ότι μεταφέρθηκε στον υπουργό η άποψη ότι "είναι ανάγκη να ελέγχονται στην είσοδο της χώρας και να μην διατίθενται στην αγορά εφόσον δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν έχουν προβλήματα". Ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ομως όπως σχολίασε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Ορ. Κολοζώφ, η κατεύθυνση που έχει χαράξει η κυβέρνηση εκπορεύεται από μια σειρά από θεσμούς και οδηγίες της ΕΕ που εμποδίζουνε τον πλήρη έλεγχο και την προστασία της εγχώριας παραγωγής.

Αναφορικά με το θέμα της στήριξης των εγχώριων προϊόντων, ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι μεταφέρθηκε στον υπουργό η θέση του ΚΚΕ ότι αυτά πρέπει να στηριχτούν γενναιόδωρα από την κυβέρνηση και κυρίως τα πτηνοτροφικά προϊόντα και πρόσθεσε: "Ζητήσαμε να παρθούν ορισμένα μέτρα ενίσχυσης της παραγωγής τόσο μέσα στα πλαίσια της βοήθειας που θα δοθεί τώρα στις χώρες των Βαλκανίων όσο και σε μια σειρά από ιδρύματα κρατικά ξεκινώντας από τον στρατό, τα νοσοκομεία κ.ά. και να δούμε τη δυνατότητα να στηριχτούν οι Ελληνες παραγωγοί οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν υγιεινά προϊόντα και εγγυημένα".

Καταλήγοντας το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι "θα εξακολουθούμε να ανησυχούμε και να επιμένουμε στο να δημιουργηθούνε τα κατάλληλα εκείνα εργαλεία που πραγματικά θα ελέγχουν τα προϊόντα και θα εξασφαλίσουν τον Ελληνα καταναλωτή, δηλώνοντας για κάθε προϊόν ότι είναι αξιόπιστο και ότι μπορεί να το καταναλώσουν χωρίς κινδύνους οι Ελληνες πολίτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ