Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπολεμική συναυλία στο Ποσείδι

Αντιπολεμική συναυλία στη Φοιτητική Κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι Χαλκιδικής, διοργανώνει την πρώτη βδομάδα του Ιούλη η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής πρώτης συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και η συγκρότησή του σε σώμα.

Το ΚΣ με ψήφισμά του καταγγέλλει την άρση του ασύλου που επιβλήθηκε από τη Σύγκλητο και ζητά να τεθεί εκ νέου το ζήτημα και να συζητηθεί υπό νέους όρους. Επίσης οι φοιτητές καταγγέλλουν την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την οποία ουσιαστικά καταλύεται το άσυλο και προβλέπει ακόμη και ποινικές διώξεις σε όσους αποφασίσουν να διεκδικήσουν αγωνιστικά κεκτημένα δικαιώματά τους.

Τη συνεδρίαση των φοιτητών απασχόλησε και η άσχημη κατάσταση που εμφανίζει η Φοιτητική Κατασκήνωση στο Ποσείδι, η οποία κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές. Αποφάσισαν να διεκδικήσουν μέτρα για την αναβάθμιση της υποδομής αλλά και τη μείωση της τιμής στην καθημερινή σίτιση των φοιτητών.

Σχολιάζοντας την πρώτη συνεδρίαση του φοιτητικού οργάνου, ο Βασίλης Τασούλας, εκπρόσωπος των ΠΚΣ, μέλος του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ, ανέφερε: "Θεωρούμε θετική τη σύνθεση της ΦΕΑΠΘ η οποία ήδη έχει αρχίσει να παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως και αυτή για τη διοργάνωση της αντιπολεμικής συναυλίας. Πιστεύουμε επίσης ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο και στον αγωνιστικό διεκδικητικό προσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ