Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Στο σκοτάδι τα σχέδια

Καμία ενημέρωση για το σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας δεν έχει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Αυτό τονίζει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα",που ζητά να γνωστοποιηθούν στο Σώμα όλα τα σχέδια ενοποίησης, προκειμένου το ΔΣ να καταλήξει σε άποψη για τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή τους στην πόλη και τους κατοίκους της.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί πρόταση για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου των Αθηνών με καθορισμό ως πεζοδρόμων: Τμήματος της οδού Ερμού, τμήματος της οδού Μελιδώνη και ολόκληρης της οδού Ευβούλου.

Με αφορμή αυτό το θέμα, ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης" Λεων. Αυδής έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΔΣ, όπου σημείωνε πως οι προαναφερόμενες πεζοδρομήσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Πως γι' αυτό το σχέδιο ενοποίησης, το ΔΣ δεν έχει ενημερωθεί ούτε και έχει εκφράσει τη γνώμη του. Και πως ο δήμος απλώς εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, αλλά το ΔΣ δε γνωρίζει ούτε καν με ποια πράξη ποιου οργάνου ορίστηκε ο εκπρόσωπος του δήμου!

Ο επικεφαλής συμπληρώνει πως οι επιπτώσεις της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή των Αθηναίων θα είναι σημαντικές τόσο από περιβαλλοντικής, όσο και από κυκλοφοριακής πλευράς. Επιπλέον, πως η αποσπασματική συζήτηση του όλου έργου, ούτε σε ορθά συμπεράσματα μπορεί να καταλήξει, ούτε προάγει το κύρος του ΔΣ.

Επομένως, η "Συμπαράταξη" ζητά την αναβολή συζήτησης αυτού του θέματος. Οπως ζητά να γίνει πλήρης ενημέρωση του ΔΣ από την ΑΕ Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και το ΥΠΕΧΩΔΕ, και να διεξαχθεί συζήτηση με την παρουσία του εκπροσώπου του δήμου στην ΑΕ, προκειμένου το Σώμα να μορφώσει γνώμη για τις επιπτώσεις στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ