Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Εντείνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση κατά του ξεπουλήματος
Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση κατά του ξεπουλήματος
Οξύνονται οι αντιδράσεις εργαζομένων ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για εκχώρηση άλλου ενός 15% του ΟΤΕ σε ιδιώτες. Με τη νέα εκχώρηση, το δημόσιο καθίσταται μειοψηφία στον Οργανισμό και οι ιδιώτες αποκτούν λόγο στη διοίκησή του. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων εμποδίζονται από την παρελκυστική και αποπροσανατολιστική τακτική της προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Χτες, στο μέγαρο του ΟΤΕ στη λεωφόρο Κηφισίας κλιμάκια της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών - ΟΤΕ(ΠΕΤ - ΟΤΕ) από νωρίς το πρωί ανάρτησαν πανό ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση, μοίρασαν ανακοινώσεις και διαμήνυσαν στους αρμόδιους ότι θα εμπόδιζαν την προγραμματισμένη για χτες συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΤΕ. Το ΔΣ θα εξέταζε τα πρακτικά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης ιδιωτικοποίησης.

Λόγω της κινητοποίησης, σύρθηκε στο μέγαρο και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων - ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ), που από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα δεν έχει προγραμματίσει καμιά αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα του Οργανισμού. Αν και η σχετική απόφαση πάρθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εδώ και μήνες.

Η διοίκηση, για να αποφύγει το σκόπελο μιας σύγκρουσης με τους εργαζόμενους, που στο μεταξύ κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων ή έστω μιας επεισοδιακής συνεδρίασης του ΔΣ, την ανέβαλε επικαλούμενη «έλλειψη απαρτίας». Ακολούθως, ο πρόεδρος Ν. Μανασής προχώρησε σε «ενημέρωση» των εκεί συνδικαλιστών επί της απόφασης για νέα ιδιωτικοποίηση. Προσπάθησε να επικεντρωθεί σε διαδικαστικά ζητήματα, γεγονός που προκάλεσε της αντίδραση των παρευρισκόμενων στελεχών της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης - ΟΤΕ (ΕΣΚ - ΟΤΕ). Οι εκπρόσωποι της παράταξης τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από διαλέξεις, αλλά να βρεθούν τρόποι για να ανατραπεί η προαναφερόμενη απόφαση.

Κατά πληροφορίες και προκειμένου ο πρόεδρος να αποφύγει το νέο σκόπελο, κατέφυγε σε επιχειρήματα του τύπου «αυτές είναι πολιτικές αποφάσεις», «εγώ είμαι απλός υπάλληλος», «η κυβέρνηση αποφασίζει και εγώ απλά εκτελώ». Η παράθεση των δικαιολογιών οδήγησε τα στελέχη της ΕΣΚ να αποχωρήσουν. Αργότερα, οι ίδιοι σημείωναν το ρόλο του «Δούρειου ίππου» που παίζει η ηγεσία της ΟΜΕ, η οποία αναλισκόμενη σε ανούσιους διαλόγους δεν αντιστρατεύεται την εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση πολιτική εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Προειδοποίησαν δε ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, μετά το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ