Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Στην κυβερνητική ρότα η Δημοτική Αρχή...

Συνέντευξη Τύπου για τις συνέπειες που έχει στο Δήμο Λάρισας η συντηρητική, διαχειριστική αντίληψη του δημάρχου

Την πλήρη ευθυγράμμιση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας με την κυβερνητική πολιτική, κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας», Ευαγγελία Ούντρια, Ειρήνη Κατσίγρα και Χρ. Χαλκιάς, επισημαίνοντας ότι ο δήμος έχει μετατραπεί σε έναν απλό φορέα του νομού, ενώ θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση του λαού και των φορέων για την επίλυση πολλών προβλημάτων, που οξύνονται λόγω της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συνέντευξη Τύπου υπογραμμίστηκε ότι και η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει μία συντηρητική, διαχειριστική αντίληψη για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μακριά από τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών. Και τονίστηκε χαρακτηριστικά πως ο δήμαρχος και η παράταξή του στο δήμο - στηρίζεται από τη ΝΔ - είναι φυσικό να λειτουργούν σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική, αφού και η ΝΔ στηρίζει όλες εκείνες τις αλλαγές και τις αναδιαρθρώσεις, που προωθούνται στα πλαίσια της ΟΝΕ.

Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι η δήμαρχος Λάρισας και η Δημοτική Αρχή αδιαφορούν για τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται και εφαρμόζονται και δεν ασχολούνται με σοβαρά ζητήματα, όπως του νερού, της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και της αναβάθμισης του Νομαρχιακού, της κατασκευής Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, της κατασκευής μεγάλων συγκοινωνιακών έργων κ.ά.

Οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» υπογράμμισαν ότι η διαχειριστική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής οδηγεί το Δήμο Λάρισας σε οικονομικό μαρασμό, στη λήψη δανείων, στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, στην επιβάρυνση των δημοτών, στην αδυναμία αντιμετώπισης και των τοπικών λαϊκών προβλημάτων, σε λαθεμένες επιλογές για την πόλη. Και αναφερόμενοι στα τεράστια χρέη του δήμου, τόνισαν ότι έφτασαν στα 5 δισ. δρχ. από 3 δισ. που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της πολιτικής της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η οποία αποδέχεται την υπάρχουσα κατάσταση, δε διεκδικεί χρήματα από την κυβέρνηση, ούτε καν αυτά που παρακρατούνται παράνομα και καταφεύγει στο δανεισμό, στην αύξηση των φόρων και των δημοτικών τελών.

Καταλήγοντας στη συνέντευξη Τύπου, τόνισαν ότι η «Δημοτική Συνεργασία» θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών, θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους και θα ασκεί το ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ουσιαστικές διαφωνίες με την παράταξη που στηρίζεται από τη ΝΔ και έχει σήμερα την ευθύνη του δήμου. Και κάλεσαν τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, που αποτελούν την πλειοψηφία των δημοτών, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κρίνουν με βάση τα συμφέροντά τους και το συμφέρον της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ