Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΤ εναντίον σπουδαστών

Επιτέθηκαν, με άνωθεν εντολή, σε σπουδαστές που έκαναν διαμαρτυρία στην Εφορία της Καλλιθέας

Ακόμα και σε μια κινητοποίηση σπουδαστών με συμβολικό χαρακτήρα η κυβέρνηση δε δίστασε να την καταστείλει στέλνοντας τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, χτες ενώ οι σπουδαστές του Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη στην είσοδο της Εφορίας στην Καλλιθέα διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών και το οποίο έρχεται ουσιαστικά να αφαιρέσει το δικαίωμα στην άσκηση επαγγέλματος λογιστή από τους πτυχιούχους Λογιστικής των ΤΕΙ, ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Να σημειωθεί ότι στο χώρο, βρισκόταν εισαγγελέας - που έδωσε την εντολή να επιτεθούν τα ΜΑΤ - ο οποίος, όπως είπε στον "Ρ" ο Α. Τσοκάνης, σπουδαστής της ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά και στέλεχος των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας", μιλώντας με τους σπουδαστές είπε ότι έχει από άνωθεν εντολές να σταματήσει τη σπουδαστική κινητοποίηση. Οι σπουδαστές της ΣΔΟ, απέκλεισαν της είσοδο της Εφορίας στην Καλλιθέα στις 9 το πρωί και την κράτησαν κλειστή μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι, όπως ακριβώς είχαν προγραμματίσει, παρά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Α. Τσοκάνης, οι σπουδαστές θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις για να αντισταθούν στην υποβάθμιση των σπουδών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ