Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Λύσεις με αόριστες υποσχέσεις

Με δελτίο Τύπου απαντά στο "Ρ" το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι μαθητές εξακολουθούν να απέχουν από τα μαθήματά τους

Συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα την αποχή που ξεκίνησαν στις 20 Γενάρη οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Αθήνας στην Ηλιούπολη, καθώς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνησή τους εξαιτίας της έλλειψης οδηγών για τα ειδικά λεωφορεία, ενώ απαιτούν την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου τους και το διορισμό μόνιμου προσωπικού απαραίτητου για τη λειτουργία του. Το υπουργείο Παιδείας με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του "Ρ" στις 5 Φλεβάρη, έστειλε δελτίο Τύπου όπου τονίζονται τα εξής:

"Με αφορμή δημοσίευμά σας με τίτλο "Συνεχίζουν την αποχή στο Ειδικό Σχολείο" για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών των ειδικών σχολείων σας γνωρίσουμε ότι:

- Το Υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση σε σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή για οριστική επίλυση του θέματος με πρόβλεψη για πρόσληψη προσωπικού στα σχολεία ειδικής αγωγής.

- Προσωρινά αντιμετωπίζει το θέμα με αποσπάσεις οδηγών από το υπουργείο Συγκοινωνιών.

- Ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο την εξαίρεση από την απαγόρευση προσλήψεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ώστε να αντιμετωπιστεί εκτός από το πρόβλημα των οδηγών και αυτό των συνοδών.

- Δόθηκε στις Νομαρχίες που ανήκουν τα σχολεία έκτακτη ενίσχυση 15 εκατ. για την προσωρινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει".

Φυσικά και τα παραπάνω δεν αρκούν για να επιστρέψουν ευχαριστημένοι οι μαθητές στα μαθήματά τους, οι οποίοι συνεχίσουν αποφασιστικά την αποχή, καθώς αυτά τα "θα" και τα "προσωρινά" τα έχουν ακούσει πολλές φορές και μάλιστα πιο πρόσφατα από το στόμα του ίδιου του υπουργού Παιδείας, ο οποίος είχε επισκεφτεί το σχολείο στις 3 Δεκέμβρη, μέρα αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ