Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ
Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης

Η Ενωση Ελληνίδων Νομικών, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, διαμαρτύρεται έντονα για το ύφος και το ήθος, τα οποία η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική ζωή της χώρας. Οπως αναφέρει: Ούτε οι Συνταγματικές διατάξεις ούτε το μέτρο και η σύνεση νομιμοποιούν την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, να χαρακτηρίζει, ως "τραμπουκισμό και φασισμό" τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τους κοινωνικούς αγώνες και να τους εξομοιώνει με "διάπραξη εγκλημάτων".

Με την απαράδεκτη αυτή πρακτική, συντελείται ευθεία παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο της Δικαιοσύνης, ο δε υπουργός Δικαιοσύνης αναδεικνύεται σε όργανο καταστολής των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, διά της ποινικοποίησης.

Τα περί "φασισμού", "τραμπουκισμού" και "ποινικοποίησης" των κοινωνικών αγώνων μας ανησυχούν ιδιαίτερα, διότι εντάσσονται στη γενική ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση και κατεύθυνση του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης.

Πάντως και σε κάθε περίπτωση διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταδικάζουμε τον επιχειρούμενο βίαιο εκφυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας μας και την ανάσχεση των κοινωνικοπολιτικών αγώνων διά της εφαρμογής του Ποινικού Νόμου και ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις κοινωνικές ομάδες να ευαισθητοποιηθούν εναντίον των συγκεκριμένων επικίνδυνων φαινομένων παρακμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ