Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αγρότες

Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς "έρχεται" και από τη Μακεδονία: "Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό πήραμε την πρωτοβουλία αυτή, με αίσθημα ανησυχίας και αγανάκτησης από την επίθεση τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στους αγωνιζόμενους αγρότες. Θεωρούμε τα αιτήματα της αγροτιάς δίκαια και ρεαλιστικά, γι' αυτό και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Ωστόσο, η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική αδιαλλαξίας και αυταρχισμού. Καταφεύγει σε μεθοδολογία συκοφαντική, υβριστική και, ταυτόχρονα, προσπαθεί να αντιπαραθέσει το δίκαιο αγώνα των αγροτών με άλλα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη σκληρή και επικίνδυνη κυβερνητική αντιμετώπιση της αγροτιάς, που, αν και προσφέρει τόσα πολλά στον τόπο μας, το εισόδημά της είναι λιγότερο και από το μισό του εισοδήματος της χώρας μας. Ανησυχούμε και επισημαίνουμε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι αυταρχικές πρακτικές αντιμετώπισης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Καλούμε κάθε καλόπιστο άνθρωπο να εκφράσει με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες και την αντίθεσή του στην αδιαλλαξία και τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, να σταματήσει τις δικαστικές διώξεις και να ικανοποιήσει τα ώριμα και δίκαια αιτήματα των αγροτών". Το κείμενο, κατ' αρχήν, υπογράφουν: Στ. Παναγιώτου βουλευτής ΚΚΕ,Δ. Νούλας νομαρχιακός σύμβουλος, Σ. Πατσιάνης δημοτικός σύμβουλος Νιγρίτας, Θ. Ιωσηφίδης γραμματέας ΝΕ ΚΚΕ, Γ. Πισσάρης δημοτικός σύμβουλος Ροδολείβους, Φ. Βότσης δημοτικός σύμβουλος Ν. Ζίχνης, Γ. Καρακάσης ΔΣ Εργατικού Κέντρου Σερρών, Γ. Τρέντος ΔΣ Οικοδόμων, Ν. Τρούπης ΔΣ Οικοδόμων, Λ. Τραπεζούντιος γενικός γραμματέας ΔΣ Μετάλλου, Γλούφτσιος,αντιπρόεδρος ΔΣ σωματ. ΔΕΥΑΣ, Κ. Δερμετζής,γραμματέας ΕΣΑΚ Σερρών, Τ. Σαβαϊδης ΔΣ ΕΒΕ Σερρών, Σ. Μπράχος πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Σερρών, Γ. Χαραλαμπίδης πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Παγγαίου, Κ. Ηλιόπουλος ΔΣ ΕΕΔΥΕ Σερρών, Α. Θεολόγου δικηγόρος, Γ. Πυργελής γενικός γραμματέας ΔΣ ΣΔΟ ΤΕΙ, Π. Αραμπατζής πολιτικός μηχανικός, Δ. Σαμαρά πολιτικός μηχανικός, Θ. Σιάρκος,αρχιτέκτων, Σ. Τζαφέρης πρόεδρος Συλ. Μουσικών, Α. Μπομπότας καθηγητής, Π. Βακάλη καθηγήτρια, Αικ. Καλαθά καθηγήτρια, Γ. Σιδέρης οδοντίατρος, Γ. Μπουσμπούκης δημόσιος υπάλληλος.

  • Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και την αγανάκτησή του για την κυβερνητική πολιτική, η οποία, συμπορευόμενη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οδηγεί στη συρρίκνωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και τον αφανισμό του Ελληνα αγρότη, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Βρυξελλών "Καμιάν Κεν Αργος".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ