Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Απάνθρωπες οι συνθήκες εργασίας στα μπλόκα

Μια αποκαλυπτική ανακοίνωση

Και τις έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών, που διαμαρτύρονται για τις "απαράδεκτες, άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας", έχει να αντιμετωπίσει πλέον η κυβέρνηση.

Από προχτές ήδη είχε γίνει γνωστό ότι πολλοί ήταν οι αστυνομικοί που διαμαρτύρονταν. Χτες, υπήρξε και η πρώτη επίσημη αντίδραση και συγκεκριμένα από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας,η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

"Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις απαράδεκτες, άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών στα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς. Το εξοντωτικό ωράριο εργασίας, η ελλιπής διοικητική μέριμνα μας οδηγούν δεκαετίες πίσω, όταν ο εργαζόμενος είχε μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα.

Γνωρίζουμε ότι η δουλιά μας είναι δύσκολη και άχαρη, δεν μπορούμε όμως πλέον να δεχτούμε ότι θα εργαζόμαστε από δώδεκα έως δεκαέξι ώρες το 24ωρο, τις νύχτες, χωρίς να αμειβόμαστε γι' αυτές τις υπηρεσίες, αφού είμαστε ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων όπου δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία. Μήπως ο Αστυνομικός δεν είναι ένας πολίτης εργαζόμενος με ίσα δικαιώματα;

Ως πότε θα θεωρούμαστε πολίτες β κατηγορίας;".

Η ηγεσία της Αστυνομίας, εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, αναγκάζει τους αστυνομικούς να παραμένουν στο ύπαιθρο σχεδόν όλο το 24ωρο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και σχεδόν νηστικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ