Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Οι εργάτες στο πλευρό σας

Εκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής αλληλεγγύης. Απόφαση για ενεργό στήριξη των αγροτών. Κάλεσμα για μαζική μετάβαση στα μπλόκα. Πληροφορίες στην προσωρινή έδρα της Επιτροπής, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

"H Επιτροπή στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, την Πέμπτη, 6 Φλεβάρη, συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με τον αγώνα των αγροτών και τις ενέργειες της Επιτροπής για τη στήριξή του". Με αυτήν την ολιγόλογη διατύπωση, οι εργαζόμενοι της Αθήνας δήλωσαν αργά χτες το βράδυ την ετοιμότητά τους να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.

Η Επιτροπή εκφράζει την αγανάκτηση, τη βαθιά ανησυχία και τη ριζική αντίθεσή της στην απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες. Η τρομοκρατία, οι δικαστικές διώξεις, η καλλιεργούμενη επικίνδυνη αντίληψη του "εχθρού λαού", συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και αποτελούν "άσχημα μαντάτα" για όλα τα κοινωνικά κινήματα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Παίρνοντας υπόψη, σημειώνεται, ότι αυτή η τακτική είναι κυβερνητικός πιλότος για το χτύπημα όλων των αγώνων και γνωρίζοντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, καλούμε τους μαζικούς φορείς και το λαό της Αθήνας να καταδικάσει αυτή την τακτική και να κινητοποιηθεί εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους αγρότες. Να απαιτήσει να σταματήσει ο αυταρχικός κατήφορος και η τρομοκρατία και να δοθεί άμεση λύση στα αιτήματα των αγροτών. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους με τη δική μας συμπαράσταση μπορεί να είναι νικηφόρος.

Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους στην τέχνη, την επιστήμη και τον πολιτισμό να συσπειρωθούν σε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης. Σαν πρώτη εκδήλωση συμπαράστασης η Επιτροπή διοργανώνει επίσκεψη με πούλμαν στα μπλόκα της Θεσσαλίας την Κυριακή, 9 Φλεβάρη, με σημείο αναχώρησης την πλατεία Κάνιγγος στις 7 το πρωί". Προσωρινή έδρα της Επιτροπής είναι το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

  • Οπως αποφάσισε η Επιτροπή αργά χτες το βράδυ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση στείλει πρωτύτερα τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν την εξεγερμένη αγροτιά, ενδέχεται η μετάβαση στα μπλόκα να επισπευσθεί. Παράλληλα αποφασίστηκε, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, τα μέλη της να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ