Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζουν δυναμικά δάσκαλοι και καθηγητές

Με υψηλά ποσοστά συνεχίστηκε και χτες η απεργία των καθηγητών και των δασκάλων. Ο Αρσένης παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών για τα οικονομικά και δηλώνει "ανοιχτός στο διάλογο"

Με σταθερά υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, ενώ ο υπουργός Παιδείας θεωρεί ως μοναδική "διαφορά" το μισθολογικό και παραπέμπει τους εκπαιδευτικούς στο υπουργείο Οικονομικών για την επίλυσή της.

Οι καθηγητές, μετά τη χτεσινή επικύρωση από την Ολομέλεια προέδρων των ΕΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας και το επόμενο πενθήμερο, προγραμματίζουν μια σειρά συγκεντρώσεις για τις επόμενες μέρες.

Σήμερα, στις 6 μ.μ. το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας συνδικαλιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς σε σύσκεψη, με στόχο τη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Φλεβάρη 1997, ενώ την Κυριακή μέλη της κεντρικής απεργιακής επιτροπής και του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επισκεφτούν τα μπλόκα των αγροτών στη Λάρισα. Τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα. Την πορεία της απεργίας του κλάδου θα αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Τρίτη. Στις 12 Φλεβάρη 1997 θα συνέλθει η Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

Με πολύ υψηλά ποσοστά συνεχίστηκε και χτες η απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στους 33 διδασκαλικούς συλλόγους του Λεκανοπεδίου Αττικής και νήσων Αργοσαρωνικού τα ποσοστά συμμετοχής κυμάνθηκαν από 75% έως 96%. Χτες ξεκίνησαν οι γενικές συνελεύσεις στους διδασκαλικούς συλλόγους της χώρας και θα ολοκληρωθούν σήμερα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από γενικές συνελεύσεις που είχαν ολοκληρώθηκαν χτες, η πρόταση του ΔΣ της ΔΟΕ για συνέχιση της πενθήμερης απεργίας και την ερχόμενη βδομάδα εγκρίνεται από τη βάση των δασκάλων ομόφωνα. Συγκεκριμένα οι σύλλογοι του Λαυρίου, Αιγάλεω, Περιστερίου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Κερατσινίου Αργυρούπολης, Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Κοζάνης ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας.

Αύριο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" η Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας, όπου θα επικυρωθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης. Η ΔΟΕ πραγματοποιεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Γερ. Αρσένης

Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνεχιζόμενη απεργία δασκάλων και καθηγητών, πέταξε το "μπαλάκι" στο υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι "η διαφορά αφορά το μισθολόγιο των καθηγητών και των δασκάλων και το υπουργείο Οικονομικών, που εκφράζει ολόκληρη την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, εκτιμά ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί" και δήλωσε "ανοιχτός σε μια συνεργασία με τους καθηγητές και τους δασκάλους, στο πλαίσιο των δικών του δυνατοτήτων".

Αναφερόμενος στο θέμα της αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών, ο Γερ. Αρσένης δήλωσε ότι "θα δούμε τι θα γίνει όταν λήξει η απεργία", τονίζοντας παράλληλα ότι "η αναπλήρωση των χαμένων ωρών πρέπει να γίνει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ