Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμπάνες σε επίορκους δικαστές

Βαριές πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν χτες σε επίορκους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι προέβησαν σε πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα. Οι δικαστικοί λειτουργοί Στ. Μαυρόπουλος, Δ. Χριστόπουλος τιμωρήθηκαν με πειθαρχικές ποινές, ενώ για τον Γ. Ταλαμάγκα προτάθηκε η ποινή της οριστικής παύσης από το δικαστικό Σώμα.

Αναλυτικότερα, οι ποινές που επιβλήθηκαν έχουν ως εξής:

  • Ποινή παύσης έξι μηνών επέβαλε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Στ. Μαυρόπουλο,ο οποίος κατηγορείται ότι δεν είχε δηλώσει στην εφορία ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας "Μερσεντές", προκειμένου να αποφύγει το τεκμήριο της Εφορίας.
  • Ο αντεισαγγελέας Δ. Χριστόπουλος, μέχρι χτες υπεύθυνος για τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, μετατέθηκε στην Κρήτη με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, γιατί χειρίστηκε ποινική υπόθεση κατά τρόπο επιλήψιμο, και με σκοπό να αποπροσανατολίσει τις ανακρίσεις για ληστεία στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης.
  • Τέλος, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλο προτάθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Ταλαμάγκα. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ