Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέχρι και το 45% του Οργανισμού, περιορίζοντας τη συμμετοχή του δημοσίου στο 55%, όπως προβλέπει και η τροπολογία που κατατέθηκε και συζητήθηκε στη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΕΣΚ - ΟΤΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την προκλητική και αντιλαϊκή ενέργειά της και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση για να μην παραδοθεί οριστικά ο ΟΤΕ στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Η ΕΣΚ επισημαίνει ότι τις ίδιες μέρες που η κρίση των χρηματιστηρίων ξαναχτυπά με σφοδρότητα την οικονομία και τη δραχμή, η κυβέρνηση προχώρησε σε τροπολογία για την αύξηση μετοχοποίησης του ΟΤΕ στο 45%, στοχεύοντας στην εκχώρησή του στα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και κυρίως στα αμερικανικά.

"Είναι βέβαιο - σχολιάζει η παράταξη - πως οι "θεσμικοί επενδυτές" που προσδοκά να ελκύσει στον ΟΤΕ η κυβέρνηση, θα είναι σαν τους "άγνωστους και πιθανών ύποπτων λοιπών στοιχείων" που εμφανίστηκαν από το πουθενά, για την εξαγορά της Ιονικής Τράπεζας. Θα είναι σαν αυτούς - ντόπιους και ξένους - που αυτές τις ημέρες κερδοσκοπούν και εκβιάζουν σε βάρος της οικονομίας της χώρας".

Κρίνοντας την τακτική της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, τη δύσκολη αυτή ώρα για την πορεία και το μέλλον της πιο κερδοφόρας ΔΕΚΟ, η παράταξη καταγγέλλει πως το προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ, στο δελτίο που εξέδωσε, "βάζει τη λογική των "ανταλλαγμάτων" ("εξασφάλιση" ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής προοπτικής του προσωπικού), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί τη νέα μετοχοποίηση στο όνομα τέτοιων δήθεν "ρυθμίσεων"". Με αυτό τον τρόπο - συνεχίζει η ανακοίνωση - καλλιεργεί αυταπάτες στους συναδέλφους και οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ, σε ακόμη μία υποχώρηση σε βάρος του Οργανισμού και των συμφερόντων των εργαζομένων.

Καταλήγοντας η ΕΣΚ - ΟΤΕ, τονίζει πως "σήμερα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη και ουσιαστική η πρότασή της για ΟΤΕ 100% δημόσιο, σύγχρονο, αποδοτικό, κοινωφελή, μοχλό παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας και παρά τις αρνητικές εξελίξεις θα εξακολουθεί να παλεύει για την υλοποίησή της".

Την αγανάκτησή της για τους απαράδεκτους κυβερνητικούς χειρισμούς εκφράζει και η ΠΕΤ - ΟΤΕ που εκπροσωπεί 10.000 τεχνικούς του Οργανισμού. Με ανακοίνωσή του, το σωματείο ζητάει την απόσυρση της τροπολογίας, που "φανερώνει το εφήμερο του οικονομικού σχεδιασμού και των εσφαλμένων ενεργειών στα μεγάλα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας".

Για τροπολογία που δρομολογεί την εκποίηση της κερδοφόρας και στρατηγικής επιχείρησης των τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, κάνει λόγο το ΕΚΑ και δηλώνει ότι κάθε τέτοια προσπάθεια το βρίσκει αντίθετο. Η διοίκηση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και τονίζει ότι τα κέρδη της επιχείρησης επιτρέπουν τη χρηματοδότηση των επενδυτικών προγραμμάτων του ΟΤΕ και ότι η αύξηση της μετοχοποίησης εξυπηρετεί μόνο την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ