Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αφήνουν στην τύχη της την "Αίγλη"

Εκλεισε τα μάτια η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας στην καταστροφή που απειλεί τον κήπο του Ζαππείου με αφορμή την "ανακαίνιση" της "Αίγλης".

Το Δημοτικό Συμβούλιο περιορίστηκε να εκφράσει ανησυχία για τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχουν οι εργασίες στο χώρο. Εκανε πως δεν άκουσε τον υποψήφιο δήμαρχο της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", δημοτικό σύμβουλο Λεων. Αυδή,ο οποίος έφερε το θέμα της "Αίγλης" στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αναφερόμενος στην καταστροφή του γύρω από το κτίριο πράσινου και του διπλανού διατηρητέου κινηματογράφου, αλλά και του ίδιου του κτιρίου, το όποιο αλλοιώνεται με εκσκαφές νέων υπογείων και διάφορες επεκτάσεις.

Κι όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπως υπογράμμισε και ο Λεων. Αυδής, θα μπορούσε να παρέμβει αποφασιστικά και να επισημάνει τις αυτόφωρες παρανομίες που έχουν διαπιστωθεί!

Η πλειοψηφία, επικαλούμενη αναρμοδιότητα - επειδή το Ζάππειο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών - υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες του δήμου έκαναν όλες τις αναγκαίες ενέργειες που ήταν στην αρμοδιότητά τους για να προστατεύσουν το χώρο. Τα "επιχειρήματα" αυτά ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται και από τα επίσημα έγγραφα. Στην έκθεση αυτοψίας, που ως όφειλε συνέταξε το Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας του δήμου, δεν αναφέρονται ούτε οι επεκτάσεις, που καταφανώς είναι παράνομες, ούτε η εκσκαφή στο εσωτερικό της "Αίγλης" προκειμένου να κατασκευαστεί δεύτερο υπόγειο.

Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στην "Αίγλη" δε γίνονται μετά από έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, αλλά με βάση τεχνική έκθεση άρσης επικινδυνότητας...

Ωστόσο, καθώς στο κτίριο είχε σχετικά πρόσφατα γίνει γενική επισκευή, η επικινδυνότητά του δε δικαιολογείται, ούτε μπορεί να θεωρηθεί "ετοιμόρροπο". Οσο για τη φωτιά που ξέσπασε μετά την τελευταία επισκευή και επιχειρείται με αυτήν να δικαιολογηθεί η έκθεση άρσης επικινδυνότητας του κτιρίου, ήταν στην πραγματικότητα πολύ μικρής έκτασης για να το βλάψει σε τέτοιο βαθμό! Και πάντως, σε τι εξυπηρετεί η κατασκευή δεύτερου υπογείου την επισκευή του κτιρίου δεν έχει ακόμη απαντηθεί.

Απαντήσεις ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Λεων. Αυδής και για τις εκτεταμένες εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στους αύλειους χώρους του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, προμηνύοντας δύσκολο χειμώνα για τους εκατοντάδες μαθητές του. Οι εργασίες και ο θόρυβος από την ανακατασκευή των αυλών του συγκροτήματος, προκειμένου ο χώρος να γίνει πιο ανθρώπινος, θα κάνουν τη ζωή των μαθητών δύσκολη το επόμενο διάστημα, αφού αντί του καλοκαιριού, ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (11 Σεπτέμβρη). Σήμερα, το έργο που περιλαμβάνει αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα με γκαζόν και πλακοστρώσεις βρίσκεται στην αρχική του φάση - ξηλώνεται η άσφαλτος - αν και είχε εξαγγελθεί προ εξαετίας, τουλάχιστον, από τον τότε υπουργό Παιδείας και επρόκειτο κανονικά να ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο. Παράλληλα, εργασίες γίνονται και στους γύρω δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ