Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης

Στην τελική ευθεία για τις κεντρικές εκδηλώσεις 17 - 20 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, οι οργανώσεις της ΚΝΕ

Με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε νέοι, έχουμε δικαιώματα. Η αμφισβήτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης για ό,τι μας ανήκει. Μαζί μπορούμε", θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη το κεντρικό τετραήμερο του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που και φέτος θα φιλοξενηθεί στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες της Αθήνας έχουν ριχτεί για τα καλά στη μάχη της ενημέρωσης και της διακίνησης του εισιτηρίου για το κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ. Καθημερινά έρχονται σε επαφή με τους νέους και τις νέες, καλώντας τους να συμμετάσχουν στο μοναδικό πολιτιστικό και πολιτικό θεσμό της νεολαίας, αλλά και όλοι μαζί, από κοινού να παλέψουν για να γίνει πραγματικότητα το μήνυμα της νεανικής αντεπίθεσης.

Από το Μάη μέχρι και την κορύφωσή του στο τετραήμερο των κεντρικών εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" ταξίδεψε σε κάθε γειτονιά, πανεπιστήμιο, σχολείο, σε κάθε πόλη της χώρας, φέρνοντας στην επιφάνεια τις ανησυχίες, τα προβλήματα της νεολαίας. Κάλεσε κάθε νέο και νέα να ταξιδέψει μαζί του, μαζί με τους νέους κομμουνιστές στην ομορφιά του αγώνα για τα δικαιώματά μας, την ειρήνη, το σοσιαλισμό.

Φέτος το Φεστιβάλ έχει κάτι ακόμα να πει σε κάθε νέο και νέα. "Στις δημοτικές εκλογές πολλοί θα είναι αυτοί που θα σου υποσχεθούν, θα σου τάξουν, θα σου ζητήσουν να εμπιστευτείς το τίμιο πρόσωπό τους, είναι οι ίδιοι που συμπορεύονται με την κυβέρνηση που σε διώχνει από το λύκειο, που σε στέλνει σε ουρές ανέργων, που στις αγωνίες σου απαντά με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό",τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα της Οργάνωσης για συμμετοχή στο Φεστιβάλ. Ομως όλοι αυτοί την επόμενη μέρα των εκλογών "την ψήφο σου θα τη βαφτίσουν ως αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής, ως συναίνεση στα σχέδιά τους και συγκατάθεση για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο". Αλλά και "το ξεπούλημα της χώρας μας, η ακόμη μεγαλύτερη υποταγή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, με αυτόν τον τρόπο, θα προχωράει ακάθεκτα". Γι' αυτό στις δημοτικές εκλογές, "τιμώρησε την κυβέρνηση και τους "συνεταίρους" της που σε σπρώχνουν βίαια στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, χωρίς μέλλον και δικαιώματα".Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να στείλει το δικό της μήνυμα αντεπίθεσης, να στηρίξει με την ψήφο της τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, "δυνάμωσε και συ με τη δράση σου τις επιτροπές νέων των αγωνιστικών δημοτικών κινήσεων, για να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας ανήκει στη ζωή".

Στο μεταξύ οι οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την προφεστιβαλική δραστηριότητά τους με μεγάλη επιτυχία. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο είναι οι εξής:

  • Σήμερα:

- Στη Σκόπελο, με θέμα: "Τοπική Αυτοδιοίκηση".

- Στο Ναύπλιο.

- Στην Αγιά Λάρισας, με θέμα: "Ναρκωτικά".

- Στο Ευπάλιο (Φωκίδα).

- Στις Θεσπιές Βοιωτίας.

- Στη Νάουσα με θέμα: "Τοπική Αυτοδιοίκηση και εργασιακές σχέσεις". Θα μιλήσει ο Δ. Μαϊκίδης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Λίμνη Ευβοίας.

- Στο Πέτα Αρτας, με θέμα: "Ναρκωτικά - Εκπαίδευση".

- Στο Αλιβέρι.

- Στο Λιτόχωρο, με θέμα: "Ειρήνη".

  • Αύριο,Κυριακή:

- Στους Καρουσάδες Κέρκυρας, με θέμα: "Εργασιακά δικαιώματα".

- Στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Ανεργία - Εργαζόμενοι".

- Στην Κω.

- Στο Κομπότι Αρτας, με θέμα: "Παιδεία".

- Στους Γόννους Λάρισας, με θέμα: "Τοπική Αυτοδιοίκηση".

- Στη Φαλάνη Λάρισας.

- Στην Κάρυστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ