Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Θεμελίωση χωρίς... θεμέλια!

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία καταγγέλλει την προεκλογική φιέστα της θεμελίωσης του Νέου Νοσοκομείου στο νησί και προειδοποιεί ότι κινδυνεύει η συνέχιση και ολοκλήρωσή του

Την επαύριο της λήξης της διήμερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών στην Κέρκυρα - με αίτημα την ανάκληση των περικοπών των εφημεριών - ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας έρχεται στο νησί για να θεμελιώσει σήμερα το βράδυ το νέο νοσοκομείο.

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Κέρκυρας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τον σημερινό κυβερνητικό νομάρχη κ. Παγκράτη διοργανώνει προεκλογικές φιέστες "θεμελίων"" και ότι αυτοί που "επί 15 χρόνια εξαγγέλλουν το Νέο Νοσοκομείο έρχονται τώρα να πανηγυρίσουν γιατί βάζουν το "θεμέλιο", αντί να ντρέπονται και να σιωπούν".

"Η ΝΑΣ, επισημαίνει στην ανακοίνωση, έχει δώσει όλες τις δυνάμεις - και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει - για την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου, που το θεωρεί πρωταρχικής σημασίας έργο για τον κερκυραϊκό λαό". Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι το Νέο Νοσοκομείο μπήκε σε ένα δρόμο κατασκευής χάρη στον αγώνα που έκανε η ΝΑΣ, η οποία το πρότεινε στο πρώτο Νομαρχιακό Συμβούλιο το 1995 και συνέχεια πάρθηκε ομόφωνη απόφαση. Στη συνέχεια η ΝΑΣ αποκάλυψε όλους τους ύπουλους ελιγμούς που έκαναν τα κυβερνητικά στελέχη για να το ματαιώσουν.

"Το αίτημα για κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου συνάντησε την παλλαϊκή αποδοχή του κερκυραϊκού λαού και τώρα η κυβέρνηση και ο νομάρχης της θεώρησαν ότι μπορεί να το εκμεταλλευτούν και προεκλογικά", τονίζει η ΝΑΣ και δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει στις προεκλογικές φιέστες του ΠΑΣΟΚ, "το οποίο είναι και πολιτικά υπεύθυνο για την κακή τροπή που έχει πάρει το έργο".

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξηγεί η ΝΑΣ με τους επίσημους εκπροσώπους τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ και το διορισμένο πρόεδρο του νομαρχιακού νοσοκομείου υπονόμευσαν το έργο. (Ο Γ. Δρυς έλεγε ότι είναι ένας οραματικός στόχος (!) ενώ ο πρόεδρος του νομαρχιακού νοσοκομείου προσπαθούσε να ματαιώσει το έργο και να γίνει επέκταση του υπάρχοντος Νοσοκομείου αν και δεν υπάρχουν χώροι). Δημιούργησαν τεράστια προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου".

Η ΝΑΣ αποκαλύπτει: "Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή το ένα τρίτο του προβλεπόμενου χρόνου, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή των θεμελίων. Είναι κοινό μυστικό ότι η εργολήπτρια εταιρία αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικά προβλήματα, πράγμα που αναγκάστηκε να ομολογήσει και ο νομάρχης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η συνέχιση και ολοκλήρωση του Νέου Νοσοκομείου κινδυνεύουν. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο κερκυραϊκός λαός, να καταδικάσει πολιτικά αυτούς που χρόνια τώρα τον εμπαίζουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ