Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ"
Αγνωστοι και οι πραγματικοί ναυαγοί!

Δεν έχει εξακριβωθεί, τελικά, ούτε ποιοι ήταν οι 5 Αιγύπτιοι που αποτελούσαν το υπόλοιπο πλήρωμα της μηχανότρατας "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ"!Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με δραματικό τρόπο τις καταγγελίες της διασωματιακής Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών,της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για το όργιο της "μαύρης εργασίας" που κυριαρχεί μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, με ευθύνη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.Συγκεκριμένα, από την προανάκριση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία των 5 Αιγυπτίων ναυτεργατών του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ οι οποίοι αγνοούνται, δεν είναι ακριβή! Χαρακτηριστικά, στη λίστα των ονομάτων του πληρώματος που είχε δοθεί στο Λιμεναρχείο από την πλοιοκτήτρια εταιρία αναφερόταν ο ναυτεργάτης Yahya Zakaria Azy Abdu Ebid.Ομως φαίνεται ότι στη θέση του ήταν ο 33χρονος ναυτεργάτης Mahmout Domma Fouda!

Ο πλοιοκτήτης Χαράλαμπος Βατίστας σχετικά με το ποιος τελικά ήταν μέσα στο "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ" δήλωσε: "Απ' ό,τι θυμάμαι ο πρώτος ναυτεργάτης είχε φύγει από το πλοίο το Νοέμβριο. Μου φαίνεται ότι είχε κριθεί από τις αρχές ακατάλληλος. Οι Αιγύπτιοι ναυτεργάτες ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ"... Συμπλήρωσε επίσης ότι: "Με την Αίγυπτο συνεργάζομαι 20 χρόνια. Προτιμώ τους Αιγύπτιους, γιατί είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και οι καλύτεροι ψαράδες".

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, ανάμεσα στην Κύθνο και την Ανδρο για να βρεθεί η μηχανότρατα. Στην Κύθνο είχαν βρεθεί τα πτώματα των δύο Ελλήνων ναυτεργατών του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ, 100 περίπου τελάρα και άλλα αντικείμενα, ενώ άλλα πέντε ξύλινα τελάρα με το όνομα του αλιευτικού βρέθηκαν στην Ανδρο. Παράλληλα, λίγο φως στην υπόθεση ίσως ρίξουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα των εξετάσεων της δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στη σορό του Παντελή Μεσολογγίτη,καπετάνιου της μηχανότρατας, που αφορούν την ανεύρεση δηλητηριωδών ουσιών, αλλά και την ελαφρά κάκωση που εντοπίστηκε στο λαιμό του. Τα αποτελέσματα αναμένονται περίπου σε δύο βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ