Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
Κυβερνητική αθλιότητα

Την άμεση εγκατάσταση των προσφύγων στο κτίριο της Αγ. Αννης ζήτησε χτες ο Λεων. Αυδής

"Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου και να αξιώσει δημόσια και απερίφραστα από την κυβέρνηση την άμεση εγκατάστασή τους στο κτίριο της οδού Αγίας Αννης".Αυτό τονίζει ο Λεων. Αυδής,επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", αναφερόμενος με ανακοίνωση στο ζήτημα των προσφύγων. Ανθρώπων που αφήνονται στην εξαθλίωση, παρά τις όποιες μεγαλόστομες κυβερνητικές και άλλες εξαγγελίες.

Ο Λεων. Αυδής υπογραμμίζει πως η εγκατάσταση των Κούρδων προσφύγων στο κτίριο της οδού Αγίας Αννης (σ.σ. στην περιοχή του Ρέντη), "όπως είχε αποφασιστεί, φαίνεται ότι παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις έχει βαλτώσει και διαφαίνεται ο κίνδυνος να ματαιωθεί. Στο μεταξύ εμφανίστηκαν ρατσιστικές οργανώσεις που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την όχληση των περιοίκων από την παράταση της παραμονής των Κούρδων στην πλατεία Κουμουνδούρου, για να διασπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού."

Επισημαίνει πως η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για τις εξελίξεις που διαφαίνονται. "Ο Δήμος Αθηναίων, συνεχίζει, προσπαθεί απλά να αποφύγει οποιαδήποτε ευθύνη και δεν παίρνει ούτε καν κάποια στοιχειώδη μέτρα για να κάνει τη ζωή των Κούρδων προσφύγων λιγότερη δύσκολη".

Συμπληρώνει πως "η αθλιότητα της πλατείας Κουμουνδούρου είναι αθλιότητα της κυβέρνησης, του δήμου και όσων μιλάνε για μεγάλες ιδέες και οράματα ενώ αντιμετωπίζουν με απάθεια την ύπαρξη εκατοντάδων ή χιλιάδων άστεγων και αβοήθητων προσφύγων, που παραμένουν στο ύπαιθρο χωρίς υγειονομική φροντίδα και ζουν μόνον από τη βοήθεια των ανθρωπιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων και της Εκκλησίας της Ελλάδας".

Στον Πειραιά

Εξάλλου το "Αντιρατσιστικό Μέτωπο Πειραιά" καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας "για τις αναίτιες συλλήψεις και τη μακρόχρονη κράτηση αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών στα κρατητήρια του πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες". Η συγκέντρωση γίνεται σήμερα, στις 7 μμ, στη γέφυρα Δραπετσώνας, στον Αγ. Διονύσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ