Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Πολύμορφες εκδηλώσεις αύριο
  • Διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
  • Δεν μπορεί να γίνει ολική αναπλήρωση της ύλης, εκτιμούν οι καθηγητές

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις δηλώνουν αύριο οι μαθητές ότι "το μαθητικό κίνημα είναι εδώ" και στέλνουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν ξεμπέρδεψε μαζί τους. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, οι μαθητές, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών τους, αποφασίζουν διάφορες τοπικές διαδηλώσεις. Ηδη έχουν προγραμματιστεί τοπικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ηδη μέχρι χτες, και παρά την εντατικοποίηση των μαθημάτων για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης, αλλά και την τρομοκρατία, είχε αποφασιστεί από Συντονιστικά και γενικές συνελεύσεις να γίνουν τοπικές κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν και αποκλεισμούς δρόμων. Στο πλαίσιο αυτό, στο Χαϊδάρι προγραμματίζεται αποκλεισμός της Λεωφόρου Αθηνών, στο Αιγάλεω της διασταύρωσης Ιεράς Οδού και Θηβών, στην Αγ. Βαρβάρα "μπλόκο" στην οδό Ελευθ. Βενιζέλου, στο Περιστέρι στην οδό Παν. Τσαλδάρη, στην Ηλιούπολη στην οδό Μαρίνου Αντύπα και τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Καλλιθέα στη Θησέως, στο Μοσχάτο στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στον Ταύρο στην Πειραιώς. Επίσης σχολεία από την Πετρούπολη και τα Ν. Λιόσια προγραμματίζουν αποκλεισμό της Θηβών και στη συνέχεια πορεία στους Αγίους Αναργύρους, όπου μαζί με τους μαθητές σχολείων του δήμου θα αποκλείσουν το δρόμο μπροστά στο Δημαρχείο. Επίσης, προγραμματίζεται αποκλεισμός της λεωφόρου Αλεξάνδρας από μαθητές των Αμπελοκήπων, της Λιοσίων από σχολεία των Σεπολίων, της Πατησίων από σχολεία της Γκράβας και του Γαλατσίου, και της λεωφόρου Κηφισίας από μαθητές σχολείων της περιοχής. Κινητοποίηση διοργανώνει αύριο και το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Νίκαιας, ενώ μπλόκα προγραμματίζουν και οι μαθητές της Χαλκίδας με απόφαση του Συντονιστικού τους. Με απόφαση επίσης του Συντονιστικού τους αύριο, στις 10.30 π.μ. στην Πάτρα,οι μαθητές διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Ολγας.

Απο την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, προσπαθεί να επιβάλει την κάλυψη της διδακτέας ύλης με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σήμερα "περιμένει" τις προτάσεις των σχολικών συμβουλίων για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης, ενώ η ΟΛΜΕ έχει μιλήσει για προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ο Κ. Σημίτης έχει ενημερωθεί για τα μέτρα του υπουργείου για αναπλήρωση της ύλης. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι αναπλήρωση της ύλης δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μερικώς και προτείνει αναστολή των προαγωγικών εξετάσεων, αναδιάταξη της ύλης και άλλα μέτρα, που δε θα επιβαρύνουν το - ήδη βεβαρημένο - πρόγραμμα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ