Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απλήρωτοι οι γιατροί, φιέστες η κυβέρνηση

Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέχουν από τις εφημερίες, καθώς και η απεργία των πανεπιστημιακών γιατρών που άρχισε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Επίσης, οι ειδικευόμενοι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης και προειδοποιούν ότι δε θα σταματήσουν την κινητοποίησή τους μέχρις ότου τους καταβληθούν οι εφημερίες του 1998.

Ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας θα συναντήσει σήμερα στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) μετά από πρόσκληση του υπουργού. Λίγο αργότερα ο Λ. Παπαδήμας θα μεταβεί στο Θεαγένειο νοσοκομείο, προκειμένου να εγκαινιάσει μια νέα μονάδα. Η ΕΝΙΘ καλεί τους γιατρούς να βρίσκονται εκεί και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι, ενώ παραμένουν επτά μήνες απλήρωτοι η κυβέρνηση διοργανώνει φιέστες. "Καλά κάνουν και τοποθετούν το κοβάλτιο στο Θεαγένειο και τη μονάδα μεταμόσχευσης στο Παπανικολάου. Προκαλούν όμως όταν τα γεγονότα αυτά γίνονται αφορμή για φιέστες", δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Στρ. Πλωμαρίτης.

Να σημειωθεί ότι μετριασμένη υπήρξε χτες η προσέλευση ασθενών στανοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Η αποχή των γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία ήταν καθολική, ενώ το μισό προσωπικό υπήρχε στα νοσοκομεία που εφημέρευαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ