Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκστρατεία

ΠΟΛΕΜΟ φαίνεται πως έχουμε και δεν το έχουμε καταλάβει. Αλλιώς δεν εξηγείται να φεύγουν... στρατεύματα των ΜΑΤ από την Αθήνα, να πηγαίνουν να καταλύσουν σε στρατόπεδο στη Λάρισα, για να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τους... εισβολείς!

***

Τέτοιες εικόνες, μαζί με το ανάλογο, βέβαια, πνεύμα, εισπράξαμε από την κυβέρνηση και τα καμώματά της, που σίγουρα έχουν αγανακτήσει κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Γιατί, βέβαια, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται έτσι οι άνθρωποι που δουλεύουν στο θεσσαλικό κάμπο και τον κρατάνε ζωντανό.

***

Και μόνο με αυτή της την αντίδραση, πάντως, η κυβέρνηση εξασφάλισε την ήττα της σε αυτή την αναμέτρηση, αφού έδειξε εξ αρχής το πραγματικό της πρόσωπο.

***

Οσο για τον Κώστα Καραμανλή, φρόντισε να διατηρήσει τις αποστάσεις του από τα πράγματα, σπεύδοντας να συστήσει στους αγρότες να μην αποκλείσουν δρόμους.

***

Ας μην ανησυχεί, όμως, έχει την πλήρη συμπάθεια των διαπλεκομένων συμφερόντων, των μεγαλοσχημόνων, των καναλαρχών και, τέλος πάντων, όσων επιδιώκει να πείσει για την πίστη του στα ιδανικά της "συναίνεσης" στις επιλογές τους. Αρκεί αυτή η προσπάθεια.

***

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ πάλι τι γίνεται και τι παιχνίδια παίζονται με αυτή την ιστορία της πώλησης της Ιονικής... Σε πόσους την τάξανε, πόσοι τη θέλουνε και τι γίνεται στο παρασκήνιο...

***

Στη Σοφοκλέους, πάντως, οι χρηματιστές πέσανε σε μεγάλες λύπες γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει το πράγμα, "ζαλίζονται" οι δείκτες και γενικώς γίνεται χαμός.

***

Δε λέμε, ενδιαφέροντα ίσως να φαίνονται σε κάποιους αυτά τα παιχνιδάκια, κάποιους άλλους να τους εξάπτουν τη φαντασία, πλην όμως ας μην ξεχνάμε πού παίζονται. Γιατί παίζονται στην πλάτη του ελληνικού λαού, στην περιουσία που αυτός έφτιαξε και που κάποιοι αντιλαμβάνονται είτε σαν το χωράφι τους είτε ότι έχουν δικαίωμα να κερδοσκοπούν από αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ