Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παλλαϊκό αγωνιστικό προσκλητήριο

Συλλαλητήριο χτες στο Βόλο, ενώ προχωρά σ' ολόκληρη την περιοχή ο συντονισμός της δράσης των λαϊκών στρωμάτων

ΒΟΛΟΣ. -

Το πρώτο από τα νομαρχιακά παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που αποφασίστηκαν στην πανθεσσαλική σύσκεψη 53 εκπροσώπων μαζικών φορέων από όλα τα λαϊκά στρώματα, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου.

Διοργανωτές του συλλαλητηρίου ήταν το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού,το σωματείο εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ,η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών,τα σωματεία ΕΤΕ - ΔΕΗ και ΕΔΟΠ - ΔΕΗ,ο Σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων - εμποροϋπαλλήλων,το σωματείο καθαριστριών δημόσιας εκπαίδευσης,ο σύλλογος αδιορίστων εκπαιδευτικών,το Συντονιστικό του Μαθητικού Αγώνα και ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ.Μηνύματα συμπαράστασης ανακοινώθηκαν από εκπροσώπους των Συνδικάτων Οικοδόμων Μαγνησίας και Αλμυρού τουσωματείου εργαζομένων των εργοστασίων ELITA - ΑΔΕΛΚΑΝ και "Λεβεντέρη" τουΑγροτικού Δημοκρατικού Συλλόγου Ξυνόβρυση,του συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων,του συλλόγου συνταξιούχων σιδηροδρομικών,του παραρτήματος Μαγνησία της ΠΕΑΕΑ και άλλων φορέων.

Στο συλλαλητήριο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Σκάρλας,πρόεδρος του συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, με την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

"Απέναντι στο μπλοκ κυβέρνησης - βιομηχάνων, είπε, πρέπει να ανταποκριθεί ο ενωμένος παλλαϊκός, συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων. Αυτό το μεγάλο, αλλά αναγκαίο, καθήκον δεν πρόκειται να το προωθήσουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΣΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Γι' αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων"

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν οι Σπ. Σταματίου πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού, Δ. Ταμπάκης εκπρόσωπος του συλλόγου αδιορίστων εκπαιδευτικών και ο Β. Μεταξάς του Συντονιστικού Μαθητικού Αγώνα.

Λαϊκό προσκλητήριο στη Λάρισα

Τη σκυτάλη των λαϊκών συλλαλητηρίων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στους νομούς της Θεσσαλίας, παίρνει σήμερα η Λάρισα.Στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου,πραγματοποιείται η συγκέντρωση που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο,το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ,οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων,η Ομοσπονδία ΕΒΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι των μαζικών φορέων - Τάκης Τσιόγκας και Γ. Χαϊδούλης,γραμματέας και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Εργατικού Κέντρου, Γ. Παττάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Β. Κουτσογιάννης,πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ - τόνισαν πως τα προβλήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των ΕΒΕ της περιοχής είναι κοινά και κοινός θα είναι ο αγώνας για την αντιμετώπισή τους.Ταυτόχρονα κάλεσαν τους εργαζόμενους κι όλο το λαό της Λάρισας να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

Τρίκαλα - Καρδίτσα

Την Παρακευή, 22 Μάη σειρά παίρνουν τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα.

Στα Τρίκαλα,το παλλαϊκό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των φορέων του νομού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων,της ΕΛΜΕ,του Συνδικάτου Οικοδόμων,του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων,της Ενωσης Εργατοτεχνητών Πριστηρίων,του Συλλόγου Βιβλιοπωλών,καθώς και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου,που τάχθηκαν με την πανθεσσαλική απόφαση των φορέων για συντονισμό της δράσης, διαφοροποιούμενα από την πλειοψηφία της διοίκησης, η οποία "περί άλλα τυρβάζει".

Στην Καρδίτσα,από προχτές το βράδυ συμμετοχή στο συντονισμό της δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων σε νομαρχιακό και πανθεσσαλικό επίπεδο, στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που έχει αποφασιστεί, δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο της πόλης,ανταποκρινόμενο, τελικά, στις αγωνιστικές διαθέσεις της"βάσης" των εργαζομένων που εκπροσωπεί και στο κάλεσμα των άλλων φορέων. Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων που είχαν κατ' αρχήν αποφασίσει το συλλαλητήριο - Ομοσπονδία Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία - της διοίκησης του ΕΚΚ,του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ,καθώς και της Νομαρχίας και των δήμων Καρδίτσας και Παλαμά,αποφασίστηκε η συνένωση όλων των λαϊκών δυνάμεων στον αγώνα και η συμμετοχή όλων των φορέων του νομού στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 8: 30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 27 Μάη και να γίνει και νέα σύσκεψη των φορέων για την παραπέρα κλιμάκωση του συντονισμένου αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ