Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
Μέχρι τέλος Μάη η καταγραφή

Δε θα δοθεί παράταση, ενώ μόνο οι μισοί έχουν κάνει αίτηση

Καμία παράταση δε θα δοθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην προθεσμία καταγραφής των αλλοδαπών, η οποία λήγει στις 31 του Μάη, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 300 χιλ. αλλοδαποί,οι μισοί δηλαδή από αυτούς που υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη χώρα μας.

Ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου δήλωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου προς τους εργατικούς συντάκτες, ότι οι υπόλοιποι αλλοδαποί, όσοι δεν καταγραφούν μέχρι το τέλος του μήνα, "οι ίδιοι έχουν κάνει την επιλογή να μη νομιμοποιηθούν".Απέφυγε, όμως, να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις απελάσεις αλλοδαπών, οι οποίες γίνονται ακόμα και αν έχουν τα χαρτιά, που αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει αίτηση καταγραφής, παραπέμποντας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για ανάλογες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα δοθεί παράταση μόνο για την κατάθεση των δικαιολογητικών εκείνων, που, ήδη, έχουν κάνει αιτήσεις.Η σχετική προθεσμία έληγε στις 31 Ιούλη και τώρα θα παραταθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.Επίσης, σε περίπτωση που αρμόδια υπηρεσία ευθύνεται για την καθυστέρηση έκδοσης των πιστοποιητικών υγείας και Ποινικού Μητρώου, ο αλλοδαπός θα μπορεί να πάρει τη "λευκή" ή την "πράσινη κάρτα", ενώ θα δίνεται άδεια εξόδου από τη χώρα γι' αυτούς που έχουν κάνει αίτηση, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες

Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30 το απόγευμα και πορεία στη Βουλή ενάντια στη βία και το ρατσισμό, οργάνωσαν χτες από κοινού η ΓΣΕΕ,η ΑΔΕΔΥ,το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,η ΟΤΟΕ,η ΟΛΜΕ,κοινότητες μεταναστών και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Στόχος της συγκέντρωσης ήταν ν' αλλάξει το κλίμα που καλλιεργείται κατά των μεταναστών. Μεταξύ αυτών που μίλησαν στη συγκέντρωση, ένας Αλβανός μετανάστης δήλωσε: "Θέλουμε να αποδείξουμε - τόνισε μεταξύ άλλων - ότι οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα, έχουν προβλήματα. Ο ρατσισμός στην Ελλάδα αποτελεί μια πραγματικότητα, που έχει γίνει "Λερναία Υδρα". Κάποιοι προσπαθούν να μπολιάσουν με το ρατσισμό τον ελληνικό λαό, ένα λαό που έχει ζήσει τη μετανάστευση και την πολιτική προσφυγιά. Ζητάμε την ισότιμη ένταξή μας στην κοινωνία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας στη μόρφωση και την εργασία".

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε από τη ΓΣΕΕ η Ζ. Σώκου,επίσης εκπρόσωπος από την ΕΕΔΔΑ. Από το ΕΚΑ μίλησε ο Θ. Πατρίκιος.

  • Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λ. Αυδής,ο οποίος σε μήνυμά του, σημειώνει μεταξύ άλλων: "Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δηλητηριάζουν την κοινωνική ζώη, παράγουν εγκλήματα και οδηγούν στην περιθωριοποίηση μεγάλες ομάδες του πληθυσμού της Αθήνας. Ζητάμε τη νομιμοποίηση και την κοινωνική ένταξη των ξένων εργαζομένων, με πρώτο βήμα την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερο κύμα ταλαιπωρίας των μεταναστών (2001-12-13 00:00:00.0)
«Ιδανικά» αντικείμενα εκμετάλλευσης (1999-12-12 00:00:00.0)
"Μαύρη" ζωή και εργασία (1999-07-25 00:00:00.0)
Διαιωνίζονται τα προβλήματα των αλλοδαπών (1999-03-12 00:00:00.0)
Δεν παρατείνεται η προθεσμία για νομιμοποίηση (1998-05-19 00:00:00.0)
"Βορά" στα κυκλώματα (1998-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ