Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΔΥ
Υψωσαν μαύρες σημαίες

Με έναν πρωτότυπο τρόπο διαδήλωσαν χθες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) την αντίθεσή τους στα σχέδια μετατροπής του Οργανισμού σε Ανώνυμη Εταιρία. Στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας (χθες και σήμερα) συγκεντρώθηκαν κάτω από το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία τους, και εκεί, Ομόνοια και Σταδίου γωνία, φώναξαν για ακόμη μία φορά "όχι στο ξεπούλημα του ΟΔΔΥ", "Οχι στην ανατροπή των εργασιακών εργασιακών σχέσεων".

Από τις 9.30 το πρωί είχαν στηθεί οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις (που μετέδιδαν συνθήματα και τραγούδια) και οι εργαζόμενοι με μαύρες σημαίες και ντυμένοι με στολές φυλακισμένων, ύψωσαν το πανό που έγραφε "Στρατόπεδο Εργασιακής Αναμόρφωσης - ΟΔΔΥ ΑΕ". Συγκροτημένα ακροβολίστηκαν στο πεζοδρόμιο φωνάζοντας "όχι στη βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων".

Ο ΟΔΔΥ, στα πλαίσια του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, είναι από τους πρώτους Οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιηθούν. Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν εισακούγονται, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς αρνείται ακόμα και να συναντήσει αντιπροσωπεία τους!

Χθες κοντά στους εργαζόμενους του ΟΔΔΥ βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δ. Αγκαβανάκης,ενώ σήμερα θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ - τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ