Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "πόδι" η Θεσσαλονίκη

Ανοιχτή επιστολή των συνδικάτων προς τους πολίτες της πόλης και προσκλητήριο για κοινό αγώνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους της πόλης, "γιατί αύριο θα είναι αργά", ζητάνε με επιστολή τους προς όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, το ΕΚΘ, οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, καλώντας τους να πάρουν μαζικά μέρος στο Παμμακεδονικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Μάη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αριστοτέλους.

"Η κυβέρνηση ζητάει την αποδοχή σου, τη συναίνεσή σου και τη συνενοχή σου για να εκποιήσει τη δική σου περιουσία και θα σ' αναγκάσει να πληρώνεις πανάκριβα ό,τι μέχρι σήμερα είναι κοινωνικό αγαθό (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, συγκοινωνίες κλπ.)", αναφέρεται στην επιστολή, η οποία συνεχίζει:

"Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί, πουλώντας κερδοφόρες ΔΕΚΟ και τράπεζες: Τη ΔΕΘ, ιστορικό και παραγωγικό κομμάτι της Β. Ελλάδας, τα λιμάνια, το νερό, την αποχέτευση και άλλες ΔΕΚΟ για να εισπράξει 350 δισ. Οταν η ακίνητη μόνο περιουσία της ΔΕΘ αγγίζει τα 700 δισ., χωρίς να υπολογίζεται η συμβολή της στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας. Η ΔΕΘ πωλείται είτε ευθέως είτε με την παραχώρηση χρήσης των χώρων της για 30 έως 50 χρόνια!

Μετοχοποιεί τον ΟΤΕ για να εισπράξει 300 δισ., όταν τα κέρδη του για το 1998 προβλέπονται στα 368 δισ. και για το 2002 περισσότερα από 560 δισ.

Παραχωρεί τις τράπεζες (Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης, Ιονική), που στήριξαν τη δραχμή σου και την εθνική ανάπτυξη, σε ιδιώτες τραπεζίτες που κερδοσκόπησαν με τη δραχμή, αδιαφορώντας για την εθνική οικονομία. Ετσι μεταφέρει τις δικές σου καταθέσεις σε ιδιώτες, ενώ εσύ επέλεξες τις τράπεζες που εμπιστεύεσαι.

Τον ΟΣΕ, που διαρκώς από δεκαετίες εξαναγκάζεται σε επενδυτική απραξία,με αποκορύφωμα την επιστροφή πόρων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ώστε να δικαιολογηθεί η πώλησή του σε ιδιώτες".

Στάση εργασίας

Να συμμετάσχουν καθολικά στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε για σήμερα (12 - 4μμ) η ΓΣΕΕ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, καλεί τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και τις τράπεζες, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, τους καλεί να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1μμ έξω από το κεντρικό κατάστημα της Ιονικής Τράπεζας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από10π.μ. έως 3μμ. Επίσης σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΘ Γενική Συνέλευση όλων των μελών της Ενωσης Εργ/λων ΟΑΣΘ για να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων κατόπιν των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την κατάργηση του υπάρχοντος εργασιακού καθεστώτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ