Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύμπνοια ΠΝΟ - εφοπλιστών

Σκόπιμα και εθελοντικά αφοπλισμένη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξανακάθεται από αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,ενώ επί έξι μήνες εισπράττει, όχι μόνο την αδιαλλαξία των εφοπλιστών, αλλά και τις προκλητικές αξιώσεις τους περί "αναδιάρθρωσης" της νομοθεσίας. Παρ' όλα αυτά, δεν αναφέρει λέξη για απεργιακές κινητοποιήσεις, έστω και στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ!

Μάλιστα, με επιστολή που έστειλε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς προς τα μέλη της διοίκησης, ενημερώνει ότι στις 26 του μήνα, δηλαδή παραμονή της 24ωρης απεργίας, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για να ...εκτιμήσει την κατάσταση!

Στις διαπραγματευτικές συναντήσεις που έχουν καθοριστεί με τις εφοπλιστικές ενώσεις, αύριο Πέμπτη με την Ενωση Πλοιοκτητών Πορθμείων και την Παρασκευή με την Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων,καθώς και με τηνΕνωση Ελλήνων Εφοπλιστών,θέμα συζήτησης θα αποτελέσει και ο Κοινοτικός Κανονισμός 3577/92, που προβλέπει την άρση του προστατευτισμού (καμποτάζ) των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών της χώρας. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ και εφοπλιστές συμφωνούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο Κοινοτικός Κανονισμός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ