Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καθοδηγούμενη επίθεση κατά της ΕΣΑΚ

Σε μια καθοδηγούμενη "άνωθεν" επίθεση κατά της ΕΣΑΚ έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στον Πειραιά, και στελέχη της, της ΔΑΚΕ, καθώς και της ΑΠ. Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης εντάσσεται και αφίσα που εμφανίστηκε στην Ακτή Μιαούλη, την οποία υπογράφουν σωματεία που ελέγχονται από τις παραπάνω παρατάξεις. Στην αφίσα οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ κατηγορούνται ως... "τραμπούκοι" (!), οι οποίοι "στρέφονται εναντίον των δυνάμεων που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας σε στεριά και θάλασσα και το δημοκρατικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας"!

Η ΤΕ Πειραιά της ΕΣΑΚ,με ανακοίνωσή της, επισημαίνει: "Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και από κοντά η ΑΠ, μετά τα κατορθώματά τους με τον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν οι δύο πρώτοι, φαίνεται ότι βρίσκονται σε σοβαρή σύγχυση για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, ποιος κυβερνά, ποιος πουλάει τις δημόσιες επιχειρήσεις, ποιος απολύει, ποιος στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές".

"Είναι τουλάχιστον προκλητικό - αναφέρεται - να κατηγορούν την ΕΣΑΚ, για "τραμπουκισμούς" (!), όταν η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια στους εκπαιδευτικούς, στους υπαλλήλους της Ιονικής και στους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ και γενικά χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι.

Κατηγορούν την ΕΣΑΚ ότι στρέφεται εναντίον των δυνάμεων που υποστηρίζουν τη βιομηχανική ανάπτυξη, όμως δεν ξεκαθαρίζουν για ποια βιομηχανική ανάπτυξη μιλούν, όταν η κυβέρνηση με εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης συρρίκνωσε δραστικά τη ναυπηγική βιομηχανία, απέλυσε πάνω από 1.000 εργαζόμενους στα Λιπάσματα Δραπετσώνας και προωθεί το κλείσιμό τους με την υπογραφή αυτών των παρατάξεων. Ας πουν ποιοι επιχείρησαν τους λίγους εναπομείναντες εργαζόμενους του εργοστασίου Λιπασμάτων να τους κάνουν απεργοσπάστες την Πρωτομαγιά (αυτή την ενότητα της εργατικής τάξης εννοούν;) και ποιοι συνυπογράφουν με την κυβέρνηση στο πέταγμα των Ελλήνων ναυτεργατών στη στεριά και στην άρση του καμποτάζ".

"Οσο για τα περί "δημοκρατικού Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού της χώρας" που αναφέρουν - συνεχίζει η ανακοίνωση - προφανώς εννοούν την τελευταία σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης, δηλαδή, υποτίμηση της δραχμής και πούλημα δημόσιων επιχειρήσεων, κατάργηση 8ωρου και εργασιακών σχέσεων, διάλυση ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Είναι οικτρά γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν για πολύ να κοροϊδεύουν τους εργάτες. Και παλιότερα είχαμε Καρακίτσους και Διάκους, την ίδια μοίρα έχουν όλοι όσοι προδίδουν την τάξη τους. Την Πρωτομαγιά πήραν ένα μάθημα...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ